СуспільствоТема дня

"Нічого не гальмується", - Кім спростував слова Сєнкевича про водогін до Миколаєва

Віталій Кім звернувся до правоохоронців із проханням перевірити підрядників на предмет крадіжок

Цей материал також доступний

Віталій Кім, голова Миколаївської обласної військової адміністрації, 18 липня 2024 року, під час свого ранкового звернення до мешканців, розповів про поточний стан трьох великих проєктів, що реалізуються в Миколаєві та області. Два з них стосуються централізованого водопостачання:

“Є три проєкти великі у Миколаєві, Миколаївській області, і їх навіть плутають. Перше: водогін, який всередині міста Миколаєва, – заміна зношених мереж. Друге: це фортифікації. І третє – це водогін, який будується для постачання води до міста Миколаїв.

По першому – журналісти звернули мою увагу. На зараз ми розірвали пʼять договорів і один скасували з дванадцяти. З державного Фонду ліквідації наслідків збройної агресії передбачено кошти на реконструкцію лише шести ділянок водогонів у 2024 році на суму 745 млн“.

“Загалом, вартість труб по факту виконаних робіт вдалось суттєво зменшити. Я прикріплюю дані, з якими ми розібрались – ми розірвали чотири договори з одеською компанією, яка потрапила у скандал… Я покажу ціни, які ми вже почали оплачувати, там є акти деякі”, – зазначив Кім.

Також Віталій Кім звернувся до правоохоронних органів (через соцмережу?!) з проханням перевірити всі підприємства, які брали участь у реалізації проєктів, на предмет можливих зловживань або крадіжок:

“Я звертаюсь до правоохоронних органів всіх, для того, щоб перевірили всі підприємства на предмет того, що вони там могли десь щось вкрасти”.

Щодо будівництва нового водогону для забезпечення міста Миколаєва водою, Кім зазначив, що попри заяви мера про затримки, проєкт не гальмується.

Нагадаємо, раніше повідомлялося:
Проект будівництва водогону в Миколаїв гальмується на державному рівні, – Сєнкевич

“Водогін до міста Миколаєва: мер дав коментар, що там щось гальмується. Ні. З Олександром Федоровичем ми спілкуємося, обговорюємо. Вирішується питання фінансування, і тут мер міста нічим не може допомогти. Воно зараз на стадії, з яких джерел як буде це фінансуватися, воно пришвидшилось і зараз на виході”, – каже Віталій Кім.

Читайте новини першими

Связанные статьи

5 комментариев

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button