Суспільство

10 годин замість 4: оновлені вимоги до роботи мобільних операторів при відключенні світла

Розпорядження НЦУ

Цей материал також доступний

Національний центр оперативно-технічного управління мережами телекомунікацій (НЦУ) оприлюднив нові вимоги до роботи базових станцій мобільних операторів в умовах воєнного стану. Це передбачено розпорядженням НЦУ від 15 липня 2024 року.

Згідно з новими нормами, мобільні оператори мають забезпечити доступність мобільного зв’язку під час відключень електроенергії протягом 10 годин, замість 4 годин, як було раніше. Така вимога покликана покращити надійність зв’язку під час тривалих відключень електроенергії, що особливо актуально в умовах воєнного стану.

Етапи впровадження автономного резервного живлення
Нова норма передбачає поступове впровадження автономного резервного живлення базових станцій:

  • До 1 жовтня 2024 року не менше 60% базових станцій повинні бути забезпечені автономним резервним живленням.
  • До 1 листопада – 70%.
  • До 1 грудня – 80%.
  • До кінця січня 2025 року – не менше 100%.

Ще однією важливою вимогою є підключення базових станцій до генераторів або обладнання змінними блоками акумуляторних батарей. До 1 грудня цього року не менше як 25% базових станцій в кожній області мають бути підключені до генераторів із запасом паливно-мастильних матеріалів або обладнані акумуляторами, здатними забезпечувати роботу протягом перших 72 годин.

З 1 вересня 2024 року всі об’єкти фізичної інфраструктури електронних комунікаційних мереж, що виконують функції міжнародних центрів комутації, міжміських телефонних станцій, транзитних станцій та національних точок обміну Інтернет-трафіком, мають бути підключені до стаціонарних або пересувних електрогенераторів із запасом палива або обладнані акумуляторами для роботи протягом перших 72 годин.

Ці вимоги також стосуються вузлів спеціальних служб, до яких підключені комунікаційні центри оперативно-диспетчерських служб, що здійснюють екстрені комунікації за телефонними номерами 101, 102, 103, 104 та 112. Забезпечення надійного зв’язку для цих служб є критично важливим для оперативного реагування на надзвичайні ситуації.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button