Пригоди

Вибух на полі: підірвався нерозумний мешканець Миколаївщини

Поліцейські закликають громадян не чіпати небезпечні предмети

Цей материал також доступний

Протягом двох днів вибухотехніки поліції працювали над розмінуванням небезпечної ділянки біля села Мирне Шевченківської територіальної громади. У результаті було вилучено та знешкоджено 45 вибухонебезпечних предметів, серед яких касетні боєприпаси, постріли ВОГ-17 і ВОГ-25, протитанкові та термобаричні гранати, протипіхотні міни та інші.

Про це повідомляє 17 липня 2024 року відділ комунікації поліції Миколаївської області.

Повідомлення про необхідність розмінування надійшло до поліції після госпіталізації 53-річного місцевого мешканця з уламковими пораненнями. Як з’ясували поліцейські, чоловік збирав на полі небезпечні предмети, один із яких здетонував, спричинивши йому тілесні ушкодження. Нині потерпілий перебуває на амбулаторному лікуванні.

На місці події фахівці управління вибухотехнічної служби поліції виявили та вилучили уламки касетного боєприпасу реактивної системи залпового вогню. Враховуючи велику небезпеку виявлених боєприпасів, вибухотехніки провели контрольований підрив на місці їх виявлення, оскільки транспортувати такі предмети заборонено.

Розмінування
Розмінування

За фактом отримання тілесних ушкоджень слідчі відділення поліції № 4 Миколаївського райуправління поліції розпочали кримінальне провадження.

Поліція закликає громадян бути обережними та утримуватися від відвідування лісів, полів та інших місць, де могли залишитися вибухонебезпечні предмети. Роботи з розмінування деокупованих територій та місць, де тривали бойові дії, ще проводяться. Пам’ятайте про небезпеку та попереджайте дітей про необхідність дотримання правил мінної безпеки.

У разі виявлення підозрілого чи вибухонебезпечного предмета негайно телефонуйте 101 або 102. Ваше здоров’я та життя залежать від вашої пильності та обережності.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button