Пригоди

Наслідки людської недбалості: за добу на Миколаївщині виникло 49 пожеж на відкритій території

Загальною площею майже 100 га

Цей материал також доступний

За останню добу на Миколаївщині зафіксовано 49 пожеж, які охопили майже 100 гектарів. Про це повідомило 17 липня 2024 року Головне управління ДСНС України у Миколаївській області.

Таке число вогневих випадків могло б здатися масштабною трагедією для декількох областей, але це відбувається лише в нашій області. Основною причиною більшості пожеж стала людська недбалість: необережне поводження з вогнем призводило до займання сухостою, чагарників, сміття та пожнивних залишків.

Пожежі стались в усіх районах Миколаївської області:

  • Баштанський район: 12 випадків
  • Миколаївський район: 15 випадків
  • Первомайський район: 8 випадків
  • Вознесенський район: 2 випадки
  • М. Миколаїв: 9 випадків

Особливу складність додає те, що вогнеборці часто змушені працювати без перепочинку, переходячи від одного виклику до іншого. Великі пожежі створюють щільний дим на автошляхах, що значно знижує видимість і збільшує ризик дорожньо-транспортних пригод. Вогонь швидко поширюється з відкритих ділянок на приватні території, створюючи небезпеку для житлових будинків та господарських споруд.

Наприклад, у селі Кам’януватка Братської територіальної громади горіло 12 гектарів відкритої території, 6 господарчих споруд і 10 вуликів на приватних домоволодіннях. Лише завдяки оперативним діям рятувальників та місцевої пожежної охорони вдалося врятувати 3 житлові будинки та 6 господарчих споруд.

Інші значні епізоди пожеж:

  • Казанківська ТГ Баштанського району
  • Коблівська ТГ Миколаївського району

Загальна площа пожеж склала понад 97 гектарів, що викликає серйозне занепокоєння. Якщо ситуація не зміниться, до осені можна очікувати значні втрати природного фонду області.

Важливо зазначити, що під час пожежі сухостою у селі Анатолівка Коблівської ТГ постраждав чоловік 1976 року народження, який намагався самотужки загасити полум’я біля свого будинку. Вогонь швидко почав підступати до житлового сектору та чоловік, намагаючись врятувати своє майно, почав гасити пожежу. Але надихався продуктами горіння. Він отримав отруєння продуктами горіння. Вогнеборці, які вже працювали на місці, побачили його та зрозуміли, що чоловіку стає дедалі гірше, тож викликали бригаду швидкої медичної допомоги. А тим часом дали постраждалому продихатись чистим повітрям за допомогою апарату захисту органів дихання. Йому стало краще, та коли приїхали медики, надали йому першу допомогу, то й від госпіталізації чоловік відмовився.

Ще два чоловіки, 1970 та 1976 років народження, постраждали під час пожежі у селі Березанка Березанської ТГ, отримавши аналогічні діагнози. У цьому ж населеному пункті вогнеборці приборкали пожежу легкового автомобіля CITROEN.

Для боротьби з пожежами було залучено чергові та резервні караули ДСНС Миколаївщини у складі 220 осіб та 60 одиниць техніки, а також відділення місцевої пожежної охорони “Обухівка”, “Галицинове”, “Миролюбівка”, “Підгородня”, “Воскресенське”, державного підприємства дослідного господарства “Агрономія” та 10 взводу державного воєнізованого гірничо-рятувального загону ДСНС України.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button