Економіка

ДСНС відмовилася від будівництва катерів на «Нібулоні», - Вадатурський

Завод продовжував працювати навіть у складні часи, зберігаючи робочі місця і зарплати

Цей материал також доступний

Андрій Вадатурський, власник групи компаній “Нібулон”, заявив, що його суднобудівний завод готовий виконувати державні замовлення. Однак Державна служба з надзвичайних ситуацій (ДСНС) відмовилась від будівництва катерів на заводі “Нібулон”.

Про це Вадатурський розповів в інтерв’ю “Економічній правді“.

Вадатурський підкреслив, що завод продовжував працювати навіть у складні часи, зберігаючи робочі місця і зарплати. Завершені проєкти, такі як баржа і катер, поставлені на баланс компанії, а також повністю відремонтовано флот “Нібулона”.

“Ми завантажували суднобудівний завод (“Суднобудівно-судноремонтний завод “Нібулон” – ЕП), зберегли людей, зарплати. Закінчили проєкти, які поставили собі на баланс: баржу і катер. Також повністю відремонтували наш флот. Ми повністю підняли, пофарбували, замінили метал тому флоту, який заблокований, аби не чекати, поки “відкриється” Миколаїв, а потім починати ремонтувати”.

Він також розповів чи є потреба у флоті для державних органів

“Ми реально сподіваємося на замовлення флоту для державних органів. Потреба є, питання тільки в ухваленні рішень і фінансовій допомозі з-за кордону на такі програми”, — зазначив Вадатурський. Він вважає, що Україна повинна мати сучасний військовий флот для охорони портів і збільшення економічних інтересів у Чорному морі.

Вадатурський зауважив, що через блокування морських портів Україна зазнала значних втрат. Він запропонував направити частину ресурсів на будівництво флоту, який міг би захистити порти від подібних загроз.

“Ми показуємо, що готові будувати флот. Ми не кажемо, який саме флот, але наш завод — єдиний, який працює в Україні. У нас багато дизайнерів та інженерів, які розробляють судна. Люди є, ми навіть не можемо завантажити їх роботою. Але я продовжую боротися за цей напрямок і сподіваюся, що будуть розміщені замовлення”, — додав Вадатурський.

Вадатурський також розповів про контракт з ДСНС на поставку катерів для розмінування. Однак після зміни керівництва служби контракт було скасовано.

“Ми почали будівництво, добудували один катер, потім керівництво ДСНС змінилося і вони відмовилися від замовлення. Ми працюємо з данським урядом. Сподіваємося, що вони зможуть викупити в нас катер і задонатити якомусь українському напрямку”, — пояснив Вадатурський.

Власник “Нібулона” наголосив, що вони активно працюють із міжнародними партнерами, зокрема з урядом Данії, і сподіваються на підтримку з їхнього боку. Проте наразі стратегічні домовленості ще не реалізовані.

“Ми працюємо з данським урядом. Сподіваємося, що вони зможуть викупити в нас катер і задонатити якомусь українському напрямку. Стратегічні домовленості є, але вони поки що не реалізовані”.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button