Суспільство

Скандального експрокурора Миколаєва Палія призначили керівником "Миколаївгазу"

В часи прокурорства Палій носив швейцарський годинник, який коштував близько 75 тисяч гривень

Цей материал також доступний

Виконуючим обов’язки голови правління АТ «Миколаївгаз» став Юрій Палій – колишній прокурор міста Миколаєва. Про це повідомляє ПН.

Юрій Палій раніше працював у Державній податковій адміністрації Миколаївської області, прокуратурі Миколаївської області, у 2011 році був призначений прокурором міста Миколаєва. В червні 2015 року Юрія Палія звільнили з посади. Він очолив відділ ведення Єдиного реєстру досудових розслідувань та інформаційно-аналітичної роботи прокуратури Миколаївської області.

З 2020 року він працював директором юридичного департаменту в Адміністрації морських портів України. З грудня 2023 по липень 2024 року очолював Департамент безпеки Миколаївської філії «Газмережі». В липні 2024 року Палій став в.о голови правління «Миколаївгазу».

Згідно декларації про доходи за 2023 рік, у власності Палія було дві квартири площею 67 та 125 кв.м. Це сумісна власність із членами родини – з батьками, дружиною та синами. У власності дружини Палія Олени Хандусенко є дві земельні ділянки та ще один об’єкт площею 444 кв.м, яким вона володіє сумісно з Володимиром Ковальчуком.

За 2023 рік Палій задекларував 374 тисячі гривень зарплатні та 866 тисяч гривень доходу від підприємницької діяльності. Готівкою Палій зберігає 4,7 мільйони гривень.

Юрій Палій, будучи прокурором Миколаєва, у декларації за 2013 рік практично нічого не вказав, а у 2014 році у нього з’явилися автомобіль, квартири та земельні ділянки. Після того, як Палій заповнив у 2015 році електронну декларацію, стало остаточно зрозуміло, що до того, як в Україні набув чинності Закон «Про очищення влади», він приховував дві земельні ділянки та квартиру. В 2017 році стало відомо, що Палій відбувся «моральним застереженням» за приховування майна у декларації.

У Юрія Палія також був особняк на березі ріки у мікрорайоні Варварівка, який записаний на його матір Альбіну Палій. В серпні 2015 року депутати Миколаївської міської ради дали дозвіл матері прокурора Юрія Палія провести експертну грошову оцінку земельної ділянки площею 488 квадратних метрів на вулиці Північній, 1/43 для її подальшого продажу.

В часи прокурорства Юрій Палій носив швейцарський годинник «Ulysse Nardin», який коштував близько 75 тисяч гривень (на той час $9 тисяч), що було еквівалентне його п’яти місячним зарплатам.

Раніше журналісти встановили, що в Миколаєві тимчасові пересувні споруди на вулиці Рюміна в районі готелю «Колос» побічно контролюються прокурором міста Юрієм Палієм. Молодший брат прокурора Юрія Палія В’ячеслав не один раз виявлявся дійовою особою в конфліктах, пов’язаними з розміщенням кіосків в найбільш прибуткових місцях.

До серпня 2023 року АТ «Миколаївгаз» належало ПрАТ «Газтек», фактичним власником підприємства був олігарх Дмитро Фірташ.

В серпні 2023 року «Миколаївгаз» перейшов під державне управління групи компаній НАК «Нафтогаз України» та увійшов до складу ТОВ «Газорозподільні мережі України». Наразі «Миколаївгаз» знаходиться у державній власності.

У вересні 2023 року НКРЕКП позбавила «Миколаївгаз» ліцензії з розподілу природного газу. Компанія наразі займається стягненням боргів і поверненням переплат. Розподілом газу займається Миколаївська Філія “Газмережі” під керівництвом Віталія Лазаренка.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

  1. Так в начальниках в основном все скандальные! С места на место как пешек передвигают.игра теней!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button