ПригодиТема дня

Горіли галицинівські дачі товариства "Океан": причина - займання сухостою

Загалом вогнеборці Миколаївщини приборкали 31 пожежу на відкритих територіях

Цей материал також доступний

Протягом 15 липня та в ніч на 16 липня 2024 року вогнеборці Миколаївської області знову демонстрували свою професійність та відвагу, приборкавши 31 пожежу на відкритих територіях. Про це повідомляє Головне управління ДСНС України у Миколаївській області.

Пожежі охоплювали суху траву, лісосмуги, пожнивні залишки та чагарники в Інгульській, Снігурівській, Казанківській, Софіївській, Висунській, Інгульській територіальних громадах Баштанського району, Очаківській, Березанській, Воскресенській, Шевченківській, Ольшанській, Мішково-Погорілівській, Галицинівській, Чорноморській, Нечаянській, Коблівській територіальних громадах Миколаївського району, Южноукраїнській територіальній громаді Вознесенського району, Арбузинській та Мигіївській територіальних громадах Первомайського району.

Крім іншого, пожежі господарчих споруд, спровоковані займанням сухостою, ліквідували рятувальники на території садово-виноградного товариства “Океан” у Галицинівській ТГ (3 господарчі споруди та 1 житловий будинок, що не екплуатується  на присадибних дачних ділянках).

Переважну більшість пожеж спричинило необережне поводження з вогнем з боку громадян. На всі епізоди було забезпечено оперативне реагування пожежно-рятувальних підрозділів Миколаївського обласного гарнізону оперативно-рятувальної служби та відділень місцевих пожежних охорон “Рибаківка”, “Шевченкове”, “Галицинове”, “Олександрівка”, “Тридуби”, “Коблево”, “Воскресенське”, а також допоміжної техніки від приватних підприємств. У Баштанському районі додатково залучалися працівники лісгоспу, а в окремих випадках – місцеве населення.

На гасіння пожеж, загальна площа яких склала понад 50 га, було залучено 160 вогнеборців та 41 одиницю техніки, з яких дві водовозки. Завдяки професійним діям співробітників ДСНС та місцевих пожежних охорон вдалося вберегти п’ять дачних будинків, один житловий будинок та ще одну господарчу споруду.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button