ПригодиТема дня

Затримали "Слугу народа", який вимагав "відкат" у розмірі 3,4 мільйона гривень

Досудове розслідування продовжується, визначаються інші можливі учасники схеми

Цей материал також доступний

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) та Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) оголосили про підозру народному депутатові України IX скликання у справі про незаконне вимагання та отримання вигоди від голови сільської ради на Сумщині, яким став Микола Задорожний.

У березні 2024 року народний депутат висловив прохання до голови сільської ради на Сумщині про надання неправомірної вигоди за неперешкоджання у проведенні тендеру на ремонт водогону в Охтирському районі Сумської області. Згідно з дослідженням НАБУ та САП, його “відкат” склав 10% від загальної суми укладеного контракту, а ще 4% були призначені для місцевих правоохоронців за неперешкоджання у використанні виділених коштів. Загальна сума, згадана у слідстві, становила 3,4 мільйона гривень.

Досудове розслідування продовжується, визначаються інші можливі учасники схеми.

Кваліфікація згідно зі статтями ч. 4 ст. 368, ч. 3 ст. 27, ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України.

Затримання депутата

Детективи НАБУ затримали Миколу Задорожного, члена партії Слуга народу та близького друга президента Володимира Зеленського, за підозрою у здирництві. Задорожний очолює спеціальну комісію парламенту з питань будівництва фортифікаційних споруд та закупівлі дронів для армії, а також є членом комітету з питань бюджету. Йому довірили контроль бюджетних витрат на оборону.

До своєї політичної кар’єри Задорожний був професійним ведучим на весіллях, шоуменом і працював у агенції GB Event by Kvartal 95, яка організовувала частину виступів Зеленського. Його близькі стосунки з президентом допомогли йому потрапити до парламенту від партії Слуга народу.

Як стало відомо нардепа Миколу Задорожного виключили із партії “Слуга народу”, відповідне рішення прийняла дисциплінарна комісія.

Читайте новини першими

Связанные статьи

3 комментариев

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button