ПолітикаПригодиСуспільство

Повний мирний план має бути готовий до листопада, — Зеленський.

Україна готує до другого саміту миру план з 10 пунктів: Зеленський анонсував важливі зустрічі

Цей материал також доступний

Президент України Володимир Зеленський оголосив про підготовку плану до другого саміту миру, який включатиме всі 10 пунктів формули миру. Цей план обговорюватимуть на ряді міжнародних зустрічей, починаючи з кінця липня.

Зеленський розповів:

“В кінці липня – на початку серпня буде перша зустріч на рівні міністрів, радників з безпеки щодо висновків нашого саміту миру. Перша зустріч буде, скоріш за все, в Катарі, це щодо енергетичної безпеки. І там буде повністю підготовлений план щодо енергетичної безпеки.”

Також Зеленський додав, що у серпні запланована зустріч у Туреччині, де буде обговорено питання вільного мореплавства та продовольчої безпеки.

“У вересні буде зустріч в Канаді по обміну полонених і обміну дітей, і там буде зроблений план.”

Президент зазначив, що якщо ці три пункти будуть успішно реалізовані, то до листопада буде готовий повний план з усіх 10 пунктів формули миру.

“Ми ставимо завдання, щоб у листопаді у нас був уже повністю готовий план,” – сказав він, додавши, що тоді “до другого саміту миру все вже буде готово” і “представники Росії повинні бути на другому саміті.”

Зеленський також підкреслив, що інші країни світу можуть приєднатися до саміту миру з власними пропозиціями, що збільшить можливості залучення третіх країн, окрім союзників України по ЄС і НАТО.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button