ПригодиТема дня

У Миколаєві затримали адміністратора Телеграм-каналу, який «зливав» локації ТЦК

Згідно з матеріалами справи, він діяв за вказівкою російських спецслужб

Цей материал також доступний

За керівництва Миколаївської обласної прокуратури затримано 34-річного мешканця Миколаєва та повідомлено йому про підозру у перешкоджанні діяльності Збройних Сил України (ч.1 ст.114-1 КК України). Служба безпеки встановила, що він адміністрував місцевий Телеграм-канал, на якому публікував місце знаходження та маршрути руху представників ТЦК, закликав призовників ухилятися від мобілізації та передавав окупантам інформацію про місця базування Сил оборони в Миколаєві. Згідно з матеріалами справи, він діяв за вказівкою російських спецслужб.

Таким чином, ворог намагався зірвати мобілізацію в регіоні та планував використати цю інформацію для диверсій проти українських захисників, включаючи підпал автомобілів ЗСУ.

закликав призовників ухилятися від мобілізації

Фігурант особисто об’їжджав місто, збираючи інформацію під виглядом дружніх розмов зі знайомими. Служба безпеки задокументувала його злочинні дії та затримала.

Під час обшуків у нього вилучено два мобільні телефони та комп’ютер із доказами інформаційно-підривної діяльності. Слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру у перешкоджанні роботі ЗСУ та інших військових підрозділів України.

На вимогу обвинувачення суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Він може отримати 12  років ув’язнення.

вилучено два мобільні телефони та комп’ютер

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button