Пригоди

Загибель солдат 59-ї бригади: Сирський розпочав розслідування

Головнокомандувач ЗСУ перевіряє обставини втрат у 59-ій бригаді

Цей материал також доступний

Головнокомандувач Збройних Сил України, генерал Олександр Сирський дав доручення розслідувати обставини нещодавніх втрат особового складу 59-ої окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка.

Про це повідомила пресслужба Генштабу.

15 липня українська захисниця Катерина “Пташка” Поліщук звернулася до президента України Володимира Зеленського з проханням провести перевірку дій командира 59-ї окремої мотопіхотної бригади Богдана Шевчука. Вона закликала вжити заходів та усунути від ухвалення важливих військових рішень людей, які не зацікавлені у збереженні особового складу, виконанні завдань та перемозі.

Сирський направив начальника Військової служби правопорядку ЗСУ у зону відповідальності з’єднання.

“З метою перевірки ситуації в 59-ій окремій мотопіхотній бригаді імені Якова Гандзюка та з’ясування обставин нещодавніх втрат серед особового складу, Головнокомандувачем ЗС України прийнято рішення щодо виїзду в зону відповідальності з’єднання комплексної робочої групи на чолі з начальником Військової служби правопорядку ЗС України”, – йдеться у повідомленні.

Офіцер 59-ї бригади Сергій Цехоцький у коментарі hromadske заявив, що Катерина Поліщук не служила у бригаді, а співпрацювала з нею як волонтерка.

“Робити висновки та давати оцінку роботі будь-якого командира, це зовсім неправильно. Для цього треба мати певну освіту, знання і так далі. А давати оцінку, бо хтось щось десь сказав… Наша бригада на цьому напрямку тримає цю інтенсивну оборону місяцями, практично не здавши позиції. Є втрати, на жаль, ми це дуже боляче переносимо. Щоб казати про те, що той командир хороший, а той поганий, треба мати якісь підстави.”

За його словами, якби він став свідком того, що описувала “Пташка”, він би точно відреагував на це, оскільки має на це право, відповідні знання та досвід. Офіцер 59-ї бригади також стверджує, що їх командир, попри свій молодий вік, робить усе можливе для забезпечення успіху.

“Він весь час в русі, не сидить в штабі просто, він їздить по підрозділах там і так далі. Це реально боляче, б’є по моральному духу, і взагалі таке не можна виносити на простір”, — заявив офіцер.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button