Пригоди

Замах на Дональда Трампа в Пенсильванії: всі деталі

Під час виступу кандидата в президенти Дональда Трампа в Пенсильванії пролунали постріли. Трамп отримав поранення, нападника застрелила Секретна служба, ще одна людина загинула, є поранені.

ФБР ідентифікувало нападника, 20-річного Томаса Метью Крукса з Бетел-Парку, штат Пенсильванія. Він був зареєстрованим республіканцем.

Трамп прибув до Нью-Джерсі і виглядав урівноваженим, планує провести ніч у своєму гольф-клубі. У соцмережі Truth Social Трамп заявив, що поранений у верхню частину правого вуха: “У мене вистрілили кулею, яка пробила верхню частину мого правого вуха. Почалася сильна кровотеча. Неймовірно, що таке може статися у нашій країні.” Він подякував Секретній службі США та правоохоронним органам за швидку реакцію, висловив співчуття сім’ям загиблих і поранених.

Як повідомляє CNN, стрілець був не на мітингу, а на даху за межами місця проведення заходу. Прокурор округу підтвердив, що для стрільби з такої відстані використовували гвинтівку.

Білий дім повідомив, що президент Джо Байден поінформований про інцидент і виступить зі зверненням до нації: “Я радий чути, що з Дональдом Трампом усе гаразд. Молюся за нього та його родину. В Америці немає місця такому насильству.”

Колишній президент Барак Обама також висловився: “Ми маємо відчути полегшення, що колишній президент Трамп не отримав серйозних ушкоджень. Ми з Мішель бажаємо йому швидкого одужання.”

Президент України Володимир Зеленський висловив співчуття, заявивши:

“З жахом дізнався про стрілянину по Дональду Трампу під час його мітингу. Такому насильству немає виправдань. Радію, що він у безпеці та бажаю йому швидкого одужання. Співчуваю близьким жертви цього нападу. Бажаю Америці вийти з цього сильнішою.”

Очевидці повідомляють, що під час виголошення промови Трамп впав на землю, його оточила охорона. Після цього його вивели зі сцени і посадили в автомобіль. Інцидент стався у Пенсильванії, штаті, який не має стабільної прихильності до жодної з партій.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button