ПолітикаПригодиСуспільство

Нідерланди розглядали військове втручання у зону катастрофи MH17

За інформацією нідерландських ЗМІ

Цей материал також доступний

У 2014 році в Нідерландах серйозно обговорювали можливість військового втручання в район катастрофи малайзійського літака рейсу MH17, збитого російськими терористами над Донбасом. Про це повідомляє Українська правда з посиланням на нідерландські ЗМІ. Напередодні свого призначення прем’єр-міністром з журналістами поспілкувався Дік Схооф, який у 2014 році очолював кризовий комітет щодо MH17 як національний координатор з питань боротьби з тероризмом і безпеки.

Схооф підкреслив, що такий варіант дійсно розробили та перевірили, але це був крайній захід:

  • “Це можна було б зробити”, – зазначив він. “Але врешті-решт ви разом відновлюєте мир. Тому я не вірю, що це було б прийнято в емоційному плані: ми збираємося розгорнути солдатів”.

Колишній начальник штабу оборони збройних сил Нідерландів, Том Міддендорп, теж підтвердив, що це був цілком реальний варіант. За його словами, до Нідерландів прилетіли і тренувалися спільно з нідерландськими колегами австралійські спецпризначенці.

  • “Існувала готовність взяти на себе цю відповідальність, яка також була присутня в Раді міністрів”, – сказав Міддендорп.

Нагадаємо, Окружний суд Гааги 17 листопада 2022 року заочно засудив до довічного ув’язнення росіян Ігоря Гіркіна, Сергія Дубінського та Леоніда Харченка за їхню роль у збитті малайзійського лайнера MH17 над Донбасом. Суд постановив, що вони повинні виплатити родичам загиблих понад 16 мільйонів євро компенсацій. Гаазький суд також визнав, що Росія контролювала “днр” під час збиття лайнера MH17.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button