Політика

Поліція Миколаївщини закликає берегти свій транспорт після арешту двох осіб за викрадення мопедів

Санкція статті передбачає до п'яти років ув'язнення

Цей материал також доступний

Протягом останньої доби на Миколаївщині два власники мопедів стали жертвами зловмисників, які викрали їхні транспортні засоби.Головне управління Національної поліції в Миколаївській області повідомило, що 11 липня 2024 року житель Миколаєва звернувся до поліції із заявою про крадіжку його мопеда, який він залишив біля супермаркету. Поліцейські оперативно знайшли зловмисників, вилучили транспортний засіб і проводять експертизу. Злочинцям загрожує підозра за незаконне заволодіння мопедом.

У Березанській громаді правоохоронці зафіксували подібний випадок. Поліція встановила, що неповнолітній хлопець увірвався у незачинене приміщення, де знаходився неробочий мопед, і вкрав його. Наразі слідство розпочало кримінальне провадження за фактом незаконного заволодіння транспортним засобом.

Санкція статті передбачає до п’яти років ув’язнення.

Правоохоронці одночасно закликають власників транспортних засобів пильнувати за безпекою свого майна:

  • обладнайте свій транспортний засіб – будь то автівка, мотоцикл або скутер – надійними технічними засобами. Окрім сигналізації, можливі й інші варіанти техзахисту: іммобілайзер (прилад, який дозволяє завести транспорт лише оригінальним ключем), блокування системи зчеплення (техноблок) тощо;
  • не лишайте ключі у замку запалювання на час вашої навіть хвилинної відсутності;
  • подбайте про надійне місцезнаходження транспортного засобу у нічний час;
  • якщо ж ваш транспортний засіб у приміщенні, зачиняйте на надійний замок.

“Пам’ятайте, навіть якщо мопед або скутер припаркований під вікнами вашої квартири чи у дворі приватного сектора, він є легкою здобиччю для зловмисників”, – нагадує поліція.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button