Суспільство

Роумінг для українців у Європі: ще рік безкоштовних дзвінків!

Єврокомісія продовжила угоду про роумінг для біженців з України на 12 місяців

Цей материал також доступний

Європейська комісія ще на 12 місяців продовжила угоду про роумінг між 22 європейськими та сімома українськими телекомунікаційними операторами. Це дозволить українським біженцям залишатися на зв’язку з рідними та друзями. Важливо відзначити, що це вже п’яте продовження цієї угоди з початку війни.

Згідно з прес-релізом Єврокомісії, доступні дзвінки дають змогу українцям, які шукають притулок у Європі, підтримувати зв’язок зі своїми близькими в Україні. Орган європейських регуляторів електронних комунікацій (BEREC) засвідчив ефективність цієї домовленості між операторами ЄС та України.

Україна активно працює над повною адаптацією свого законодавства до норм ЄС, щоб інтегруватися в зону роумінгу ЄС. Основний закон був підписаний президентом Володимиром Зеленським та офіційно опублікований 19 червня 2024 року.

Втім, ще потрібно ухвалити додаткові закони. Після повного узгодження Україна має повідомити про це, що очікується найближчими місяцями. Після цього Європейська комісія оцінить відповідність українського національного законодавства. За умови позитивної оцінки, схваленої державами-членами та остаточного рішення Комітету асоціації між Україною та ЄС, Україна стане частиною роумінгового простору ЄС, що забезпечить стабільне та довгострокове рішення для роумінгу.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button