Суспільство

Тричі подумай, перш ніж пірнути: небезпечні пляжі Миколаєва!

У водоймах Миколаєва зафіксовано небезпечний рівень кишкової палички

Цей материал також доступний

У водоймах Миколаєва виявлено небезпечне перевищення показника індексу лактозопозитивних кишкових паличок, – повідомляє управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Миколаївської міської ради.

За рішенням виконавчого комітету Миколаївської міської ради від 02.06.2022 №348, з 2022 року та протягом дії воєнного стану заборонено функціонування місць масового відпочинку на водних об’єктах міста. Проте крім загроз, пов’язаних із збройною агресією, існують і інші небезпеки, пов’язані з купанням у водоймах міста.

ДУ «Миколаївським обласним центром контролю та профілактики хвороб МОЗ України» проведено лабораторні дослідження проб води, відібраних в районі традиційних місць відпочинку населення на водних об’єктах.

Результати дослідження:

  • В районі пляжу «Стрілка» виявлено перевищення показника індексу ЛКП у 3 рази.
  • В районі пляжу «Чайка» – перевищення у 5 разів.
  • В районі рекреаційної зони «Намив» – у 5 разів.

У пробах води патогенних мікроорганізмів не виявлено, але показник індексу лактозопозитивних кишкових паличок перевищує епідемічну норму (не більше 5 000 в дм³).

Читайте новини першими

Связанные статьи

17 комментариев

  1. Чего экологи не ра скажут про производства ,которые загадили реку в между варваровкой и матвеевкой???хотя многие догадываются кто это,птицефабрика ,конная и т.д.

  2. Совершенно верно, я работала сезон в Крыму админом и при заселении, рекомендовала дорослим пить коньяк, от кишечной палочки.Кто не поверил, проводили отпуск в инфекционке.Так было, есть и будет, пока канализация всего полуострова стекает в море

  3. С детства купался в деревне в речке жив здоров!!! А здесь лишь бы людей запугать ?????? в дереве коров пасут и там же купаются люди не страшно а здесь бред

  4. Невже тільки в річці оте страхіття ? А в магазині ми що купуємо ? більшість працюють без генераторів , коли вимикають світло , звідки травлення в населення ? думаєте від того що в річці купалися ? Місто стає жахливим , воду чекаєш поки буде світло , магазин вибираєш де є генератор , і що отаке життя зараз , Дякуємо Нашим Захисникам ! Лише вони правду знають , нищать рашисті нелюдів , а в містах і селах дехто всього не розуміє і не хоче миру , дехто це ті хто вріс в крісло правління жопами

  5. Незабаром скажуть не дихати, бо в повітрі піпець яка інфекція...
    То світло дефецит- маштабна купівля генераторів по шаленним цінам, потім з повітрям щось трапиться....запасайтесь противогазами за здалегіть?
    Ну як понаписують придурки?аби паніку навести... Я не можу з цих " АНДЕРСЕНІВ " ??

  6. Всю жызнь купались
    Канализация как бежала в реку так и бежыт жыв до сиг пор

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button