Пригоди

Цинічно: керівники Департаменту Держмитслужби "обклали даниною" регіональні митниці - втрутилася СБУ

Злочинцям може загрожувати до 10 років ув'язнення з конфіскацією майна

Цей материал також доступний

В результаті спільної операції Офісу Генерального прокурора та Служби безпеки України затримано керівника Департаменту відомчої безпеки та контролю Держмитслужби, його заступника, а також заступника начальника регіональної митниці за систематичним вимаганням та отриманням неправомірних вигід від керівників регіональних митниць.

Служба безпеки України та Офіс Генерального прокурора повідомили, що під час довготривалого розслідування, що тривало понад рік, було зафіксовано щонайменше вісім випадків, коли затримані щомісяця вимагали грошові винагороди від підлеглих за неперешкодження їх діяльності та “прикриття” порушень, допущених працівниками.

Під час тривалого розслідування, яке тривало понад рік, було задокументовано щонайменше вісім випадків, коли вони щомісяця вимагали грошові кошти від підлеглих за неперешкодження їх діяльності та “прикриття” порушень, допущених працівниками.

Цинізм ситуації полягає в тому, що саме на підрозділ відомчої безпеки та контролю покладене завдання по боротьбі з проявами корупції на митниці, а його керівник фактично запустив корупційний механізм та збирав данину з регіональних митниць“, – зазначив Генпрокурор.

Наразі керівника Департаменту відомчої безпеки та контролю Держмитслужби, його заступника, а також заступника начальника регіональної митниці затримано за підозрою у вчиненні злочинів, які передбачені Кримінальним кодексом України:

  • ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою);
  • ч. 3 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі).

Крім цього, також ведеться розслідування щодо ексочільниці одного з регіональних управлінь митниці. Її дії кваліфікуються за частиною 3 статті 369 Кримінального кодексу України.

Наразі проводяться 28 обшуків у Центральному апараті Держмитслужби, а також в обласних підрозділах відомчої безпеки та контролю у Західному, Південному та Центральному регіонах.

Слідчі заходи спрямовані на встановлення та притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до відомої “схеми”. Злочинцям може загрожувати до 10 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button