Пригоди

9 років тюрми отримав 63-річний зрадник з Миколаївщини, який сприяв окупантам у катуванні своїх односельців

Зловмисник показував окупантам місця проживання людей, яких вони потім викрадали, ув'язнювали і катували

Цей материал також доступний

Суд визнав винним 63-річного жителя Миколаївського району за допомогу російським військовим у катуванні мирного населення під час окупації.

Під час досудового розслідування встановлено, що під час окупації села Шевченківської територіальної громади 62-річний чоловік допомагав російським військовим у здобутті необхідної їм інформації, – повідомили в поліції.

Зловмисник на своєму автомобілі показував місця мешкання потрібних окупантам чоловіків, ті викрадали їх, незаконно ув’язнювали, де знущались та катували. З метою отримання інформації російські військові імітували розстріл потерпілих, погрожували знищити їхні родини та обстріляти село з «градів».

Злочинну діяльність зловмисника виявили слідчі слідчого управління та фахівці кримінального аналізу обласного главку поліції разом із співробітниками Управління Служби безпеки України.

У липні минулого року слідчі оголосили підозру зловмиснику.

Наразі суд вже призначив зраднику покарання у вигляді 9 років позбавлення волі, – сказано в повідомленні від 10 липня 2024 року.

До набрання вироком законної сили (є час на апеляційні скарги) запобіжний захід у виді тримання під вартою зловмиснику залишено без змін.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button