Пригоди

Ракетний сюрприз від Росії: що сталося 8 липня? Чому не спрацювала ППО?

РФ використовує нову тактику ракетних ударів по Україні

Цей материал також доступний

Інститут вивчення війни (ISW) в своєму огляді підкреслив, що під час масованих ракетних ударів по Україні 8 липня російські війська, ймовірно, застосували нову тактику для максимізації збитків.

Коментарі Юрія Ігната

Юрій Ігнат, який залишився працювати в Повітряних силах ЗСУ після того, як пішов з посади речника, зазначив, що Росія постійно удосконалює свої засоби повітряного нападу, включаючи крилаті та балістичні ракети:

«Як наслідок, їх стає важче виявляти та знищувати. Ворожі ракети оснащуються додатковими засобами, зокрема радіолокаційними та тепловими пастками», — пояснив Ігнат.

Нові загрози для ППО

Він також додав, що 8 липня російські крилаті ракети «летіли на надмалих висотах», а ППО здійснювала бойові дії по них на висоті до 50 метрів:

«Це може призвести до жахливих наслідків на землі», — наголосив Ігнат.

Аналіз від ISW

За оцінками ISW, українські сили ППО мали високі показники збиття певних типів крилатих ракет, зокрема старішого різновиду Х-101. Проте нові тактичні прийоми РФ свідчать про зміни у стратегії та технологіях, щоб завдати максимальної шкоди українській інфраструктурі та зменшити час на реакцію української ППО.

Інші тактичні прийоми РФ

Ігнат також розповідав, що російські сили запускають безпілотники без навігації, а сигнал GPS вмикається над об’єктом, який ворог планує розвідувати:

«Ворог […] запускає БПЛА без навігації, без сигналу GPS. І вмикається цей сигнал безпосередньо над об’єктом, який ворог планує розвідувати, і завдати туди вже удар Іскандером», — заявляв ексречник Повітряних сил.

Висновки

ISW підкреслює, що удари 8 липня являють собою новий і адаптований «пакет» ударів, на які Україні доведеться відповідати із використанням західних систем протиповітряної оборони, яких Київ так потребує.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button