ПригодиСуспільство

F-16 на підході, але чи допоможуть вони відкрити порти Миколаєва?

F-16 знищать російську перевагу над Чорним морем!

Цей материал також доступний

Постачання винищувачів F-16 американського виробництва в Україну, що очікується найближчим часом, суттєво змінить баланс сил у небі над Чорним морем. Таку заяву зробив командувач ВМС України віце-адмірал Олексій Неїжпапа, повідомляє Reuters.

Віце-адмірал Олексій Неїжпапа заявив:

“F-16 з відповідним озброєнням зможуть відтіснити російські військові літаки. Північно-західна частина Чорного моря, особливо коридор для цивільних суден, буде практично на 100% захищена.”

За словами Неїжпапи, завдяки атакам і ударам морських безпілотників російські військові кораблі більше не заходять у північно-західну частину Чорного моря на площі майже 25 тисяч кв. км.

Неїжпапа також зазначив, що Україна має амбіції розширити судноплавний коридор, який наразі охоплює тільки морські перевезення з трьох основних одеських портів. Планується додати порти Миколаєва та Херсона, але це неможливо через контроль росії над Кінбурнською косою, яка виступає вздовж цього маршруту.

“У деяких районах цивільні судна супроводжуються патрульними катерами, які допомагають забезпечувати захист від мін, а засоби ППО забезпечують прикриття як портів, так і коридорів,” – додав віце-адмірал.

Нагадуємо, що Нідерланди передадуть Україні 24 винищувачі F-16, а перший літак очікується “найближчим часом”.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button