Суспільство

"І тебе порахують": 23 липня на Миколаївщині не вимикатимуть світло цілий день - вимірять споживання

В інші дні протягом цього періоду відключення електропостачання будуть застосовуватися відповідно до оновлених графіків

Цей материал також доступний

З 9 по 24 липня 2024 року у всіх областях України відбудуться зміни графіків відключень, з одним днем без будь-яких обмежень в кожній області протягом цього періоду.

В інші дні протягом цього періоду відключення електропостачання будуть застосовуватися відповідно до оновлених графіків, що опубліковані місцевими енергетичними компаніями у кожному регіоні.

“Це необхідно для того, щоб були проведені вимірювання фактичного споживання в кожній області. Такі виміри проводяться щороку – взимку та влітку – і дають можливість нам більш чітко прогнозувати режими роботи енергосистеми країни”, – пояснили в Укренерго.

У випадку відсутності значних загроз енергетичній інфраструктурі, орієнтований графік необмеженого електропостачання має такий вигляд:

  • 9 липня: Дніпропетровська область;
  • 10 липня: м. Київ;
  • 11 липня: Київська, Хмельницька області;
  • 12 липня: Донецька, Чернігівська, Одеська області;
  • 16 липня: Запорізька, Вінницька, Рівненська області;
  • 18 липня: Волинська, Львівська; Чернівецька області;
  • 19 липня: Тернопільська; Полтавська, Херсонська, Закарпатська області;
  • 23 липня: Черкаська, Харківська, Миколаївська області;
  • 24 липня: Житомирська, Івано-Франківська, Сумська, Кіровоградська області.

З якою метою це впроваджується?

Завдяки таким вимірам Диспетчерський центр «Укренерго» зможе оцінити поведінку споживачів при постійному доступі до електроенергії. Це дозволить визначити актуальне літнє споживання кожної області без обмежень і потребу в електроенергії для нормального функціонування. Отримані дані врахують зміни у чисельності населення та розміщенні підприємств.

Аналіз цих даних дозволить у майбутньому забезпечити більш рівномірний та точний розподіл наявної потужності між регіонами. Крім того, отримають точніші дані для розвитку енергосистеми, підвищуючи її стійкість до російських атак. Це дозволить точніше визначити, де в першу чергу необхідно реалізовувати проєкти з децентралізованої генерації та знайти оптимальні рішення для кожного регіону.

Яким чином це буде здійснюватися?

Почергово в кожній області на один день будуть повністю зняті обмеження споживання. Через дефіцит енергії в системі, спричинений масованими російськими атаками, обмеження споживання в інших областях, де виміри не проводяться в конкретний день, можуть бути дещо змінені. Більш детальну інформацію щодо графіків відключень можна отримати від місцевого обленерго. Енергетики робитимуть все можливе, щоб споживачі не відчули додаткового дискомфорту через проведення вимірів.

“Разом з тим зазначаємо, що у випадку повторення росією масованих ракетних обстрілів енергетичної інфраструктури та, як наслідок, виникнення значного дефіциту доступної потужності в енергосистемі України, проведення режимних вимірів буде перенесене до стабілізації ситуації”, – зазначено в повідомленні.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button