Суспільство

До Ради внесли законопроекти про "економічне бронювання" за 20400 грн та бронь для чиновників і правоохоронців

Підприємства, що бажають бронювати своїх працівників, повинні мати штатну чисельність від 10 осіб

Цей материал також доступний

У зв’язку з триваючою мобілізацією в Україні, народна депутатка Людмила Буймістер 28 червня 2024 року зареєструвала у Верховній Раді два законопроекти (під номерами 11332-2 та 11388) щодо економічного бронювання військовозобов’язаних.

В одному з них пропонується встановити, що до закінчення або скасування воєнного стану суб’єкти господарювання, які здійснюють бронювання військовозобов’язаних працівників відповідно до пункту 5 частини першої статті 25 Закону України “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію”, повинні сплачувати до державного бюджету збір у розмірі, еквівалентному 1200 неоподатковуваним мінімумам доходів громадян (20 400 грн).

Під бронювання підлягають військовозобов’язані, які працюють або проходять службу на підприємствах, установах і організаціях, які сплачують Єдиний соціальний внесок у розмірі більше, ніж еквівалент п’яти мінімальних заробітних плат, та мають штатну чисельність працівників від 10 осіб. Можна буде бронювати до 50% від працюючої на підприємстві кількості призовників, військовозобов’язаних та резервістів, включаючи тих, які працюють за трудовими договорами.

В іншому законопроєкті також пропонується внести зміни в існуючих Законах України про мобілізацію щодо бронювання чиновників і правоохоронців.

Читайте новини першими

Связанные статьи

5 комментариев

    1. Таня Танянема такого нажаль. Ми йдемо до того шо без взяток навіть назад заїхати не зможеш

    2. Dmitry Zhdanov хочеш жити плоти. Не хочеш тут жити плоти. Хочеш виїхати плоти. Заїхати плоти
      Коли вони вже вдавляця цими грошима.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button