ПригодиСуспільство

Домашнє насильство: в Корабельному за три місяці підтверджено 21 випадок

13 випадків - фізичного насильства

Цей материал також доступний

Поточні події на території України значно впливають на емоційний стан громадян, що призводить до збільшення випадків домашнього насильства. Відповідно до цього, адміністрація Корабельного району активно вживає заходів щодо протидії насильству у сім’ї.

Про це повідомила пресслужба райадміністрації.

За другий квартал 2024 року, станом на 25 червня, спеціалісти відділу з гуманітарних питань спільно з Миколаївським міським центром соціальних служб та відділом зв’язків з громадськістю Департаменту патрульної поліції здійснили 50 виїздів до сімей, де було зафіксовано випадки домашнього насильства.

Комісією було підтверджено 21 випадок насильства, серед яких 13 випадків фізичного насильства та 5 випадків психологічного насильства щодо дітей. Усі сім’ї, де відбулося насильство відносно дитини, були взяті на облік до служби у справах дітей як сім’ї, які опинилися у складних життєвих обставинах (СЖО).

З усіма постраждалими було проведено роз’яснювальну роботу та запропоновано контакти безоплатної психологічної та юридичної допомоги. Миколаївський міський центр соціальних служб, інтегрований центр комплексної підтримки та Миколаївський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги надали тематичні буклети з необхідною інформацією.

Відділ зв’язків з громадськістю Управління патрульної поліції провів профілактичні бесіди з кривдниками, інформуючи їх про відповідальність та наслідки вчинення домашнього або гендерно зумовленого насильства. Їм також було повідомлено про можливість оформлення термінового заборонного припису через співробітників національної поліції та обмежувального припису через суд.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button