Суспільство

"єВідновлення" Миколаївщини: мешканцям компенсовано понад мільярд грн за пошкоджене майно

На отримання компенсації за знищене майно зареєструвалося понад тисячу осіб

Цей материал також доступний

У Миколаївській області в рамках державної програми “єВідновлення” було подано більше 6 тисяч заяв на компенсацію за пошкоджене майно, а на отримання компенсації за знищене майно зареєструвалося понад тисячу осіб.

Про це під час брифінгу 27 червня 2024 року повідомила виконуюча обов’язки директора департаменту містобудування, архітектури, капітального будівництва та супроводження проєктів розвитку Миколаївської обласної військової адміністрації Світлана Григор’єва.

За словами Світлани Григор’євої, комісія з надання компенсацій вже затвердила надання компенсації на суму більше 443 мільйонів гривень для 4 203 заявників.

“А 3801 заявник вже отримав перший платіж компенсації на загальну суму 329 мільйонів гривень. Також вже 44 громадянина отримали другий платіж на загальну суму більше 4 мільйони гривень”,  – зазначила Григор’єва.

Серед отримувачів виплат є й ті заявники, які підпадали під категорію “Б” в розділі пошкоджене майно, максимальна сума компенсації для яких становить 500 тисяч гривень.

“Цей платіж був розділений на дві суми. Перша сума – це 70%, друга сума 30% після використання першого платежу,” – зазначила Світлана Григор’єва.

Щодо компенсації за знищене майно, то на Миколаївщині наразі подано 1 202 заяви.

“Після розгляду комісією 631 власник отримав компенсацію у вигляді сертифікату на покупку житла на загальну суму 816 мільйонів, а ще 9 громадян отримали грошову компенсацію для будівництва житла замість зруйнованого на суму більше ніж 12 мільйонів гривень,” – повідомила Світлана Григор’єва.

Програма “єВідновлення” спрямована на допомогу громадянам України, які втратили своє майно внаслідок військових дій. Вона забезпечує фінансову підтримку для відновлення або придбання нового житла, що є надзвичайно важливим кроком у відбудові країни та поверненні людей до нормального життя.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли:
«єВідновлення»: в Корабельному районі “відпрацьовано” 593 звернення від громадян

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button