Пригоди

СБУ затримала сімох блогерів за розголошення локацій мобільних груп ТЦК

За цим злочином їм загрожує до 8 років позбавлення волі

Цей материал також доступний

В Одесі Служба безпеки викрила мережу блогерів, які працювали на користь спецслужб рф. Затримані намагалися перешкодити мобілізації та розголошували місця розташування українських військових на території міста, використовуючи провокативні стріми та поширюючи фейкові повідомлення.

Служба безпеки України повідомляє, що блогери розповсюджували інформацію про координати блокпостів та маршрути руху мобільних груп місцевих військкоматів. Ця інформація могла бути використана окупантами для підготовки повітряних ударів проти місць концентрації українських захисників. Однак Служба безпеки успішно зірвала ці плани і затримала 7 фігурантів.

Серед затриманих є подружжя з Одеси, які передавали локації ЗСУ до проросійського Телеграм-каналу з аудиторією понад 200 тисяч користувачів. Цей інтернет-ресурс, за даними, адмініструють представники ФСБ, які використовували його для збору інформації про місця розташування та руху українських військ. Окрім подружжя, СБУ також затримала ще одного місцевого мешканця, який також передавав інформацію до цього ж Телеграм-каналу.

Серед затриманих є подружжя з Одеси

Серед затриманих є 4 мешканці Одеси, які намагалися перешкодити мобілізації через публікації в спеціалізованих групах і чат-ботах популярних месенджерів. Один з них був адміністратором регіонального Телеграм-каналу з аудиторією 15 тисяч підписників. Він активно розповсюджував актуальні локації військовослужбовців ТЦК і закликав своїх підписників долучатися до дестабілізуючих дій на користь рф.

Після затримання зловмисників СБУ провела заходи для захисту місць розташування та руху українських військових. Під час обшуків вилучено їхні мобільні телефони та комп’ютерну техніку із доказами злочинних дій.

Затриманим було оголошено підозру за статтею 114-1 Кримінального кодексу України, яка передбачає відповідальність за перешкоджання законній діяльності ЗСУ в особливий період. За цим злочином їм загрожує до 8 років позбавлення волі.

Затримані намагалися перешкодити мобілізації

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button