Пригоди

Продавали криміналітету трофейну зброю: СБУ викрила ділків на Миколаївщині

Зберігали зброю у лісосмузі

Цей материал також доступний

Служба безпеки України спільно з Національною поліцією за процесуального керівництва обласних прокуратур провели комплексні заходи з протидії з нелегальним обігом зброї в країні. Нещодавно було викрито масштабну мережу, яка займалася незаконним продажем трофейної зброї. Затримання відбулися у Київській, Миколаївській та Львівській областях, де було арештовано шістьох організаторів цього небезпечного бізнесу.

Про це повідомляє 26 червня 2024 року пресслужба СБУ.

Зловмисники намагалися збувати бойові засоби ураження, знайдені в деокупованих регіонах України, представникам кримінального світу.

Так, на Миколаївщині викрито трьох ділків, які торгували трофейною зброєю та боєприпасами, знайденими на колишніх бойових позиціях окупантів. Для зберігання військової продукції зловмисники облаштували схрон у лісосмузі поблизу обласного центру. Під час огляду схрону було виявлено бойові гранати та партію набоїв.

зброя

У Львівській області співробітники внутрішньої безпеки СБУ викрили двох керівників місцевого благодійного фонду, які підпільно торгували зброєю. Один із зловмисників під виглядом волонтерських поїздок об’їжджав місця колишніх боїв, де збирав трофейні засоби ураження. Знайдену зброю він передавав своєму спільнику, який зберігав її у спеціально облаштованому схроні на горищі власного будинку.

Фігуранти намагалися продати озброєння місцевому криміналітету. Автомати АК-74 та АКС-74 вони пропонували за 500 доларів США за одиницю. Під час обшуків у зловмисників вилучено:

  • гранатомет РПГ-26;
  • 6 автоматів АК-74 та АКС-74;
  • протипіхотну міну МОН-50;
  • гранати РГД-5 та Ф-1;
  • десятки тисяч патронів до стрілецької зброї.

На Київщині затримано місцевого ділка, який намагався продати бойовий арсенал, до якого входило більше ніж 20 осколкових гранат та ручних протитанкових гранатометів. Після затримання було проведено обшуки в його гаражі, де додатково виявили автомат Калашникова та понад 1,5 тисячі набоїв різного калібру. За наявними даними, вилучене озброєння було зібрано у місцевих населених пунктах, які були під окупацією на початку повномасштабного вторгнення рф.

Наразі за всіма викритими фактами тривають розслідування для притягнення винних до відповідальності. Усе вилучене озброєння та боєприпаси буде передано на потреби ЗСУ.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button