СуспільствоТема дня

«Терпець обривається!», - пацієнти лікарні в Корабельному обурені багатогодинними чергами

«Це що за знущання над людьми?»

Цей материал також доступний

Миколаївська міська лікарня #5 у Корабельному районі. Зайнятість лікарів, черги під кабінетами, невдоволення пацієнтів… Ось, наприклад, люди кажуть, що за 5 годин не встигають пройти нормально прийом травматолога, і це при наявності талончика, який було отримано за тиждень до самого прийому!

В чому проблема? Наша журналістка спробувала розібратися на місці.

Реєстратура: талончики видаються справно, але через проходження багатьма відвідувачами військово-лікувальної комісії (ВЛК) – а це не враховуючи основну чергу, яка розписана по часу – збільшується навантаження на лікаря. Наприклад, до травматолога на день видається 30 талонів, і на кожного з цих пацієнтів виділено 20 хвилин часу на прийом. Між прийомами по талону приймаються без талончиків і ті, що проходять ВЛК. От і створюється під кабінетом загальна черга невдоволених очікуванням і тих, і інших.

Люди з травмами, гіпсом сидять у черзі начебто і по талонах, але доводиться чекати довше зазначеного часу, щоб потрапити на прийом до лікаря.

А потім, після довгоочікуваного прийому, якщо вам видали направлення до рентген-кабінету на знімок, – значить, ваш «квест» ще не скінчився. Тут нова черга. Крім відключень світла, що заважають безперервній роботі, в кабінеті також періодично проводиться технічна перерва та вологе прибирання. А дочекавшись все-таки своєї черги і зробивши знімок, вже і не встигаєш назад до травматолога зі знімком, тому що у лікаря закінчено прийом. Опис знімка також може бути можливий і лише наступного дня.

І ось знову в реєстратуру – за новим талоном на прийом до травматолога. Запис – на 7 – 10 днів уперед!!!

Люди обурені та втомилися від постійного очікування під кабінетами.

Головний лікар поліклініки Довбня В.Г. роз’яснює цю ситуацію:

“Так, зараз вийшли черги через велику кількість людей, які проходили медкомісію у військкомат. Задіяні лікарі з відділення травматології. Прийом ведуть 3 лікарі травматолога.

Приїжджала комісія з Києва та Одеси і ствердила, що військкомат без черги приймати. І комісія, і перекомісія – збільшився потік людей. Але намагаємося всіх прийняти”, – казав Валерій Геннадійович 10 днів тому.

Минає час, але скарги відвідувачів не вщухають. Так, вже вчора, 26 червня, одна з мешканок повідомила до нашої редакції:

«Терпець обривається! Люди тиждень – два не можуть пройти ЛОРа! Дуже багато людей на ВЛК, а вона приймає дуже повільно! Я при тому, що працює до 16:00, вже о 14:00 в неї прийом закінчено – мовляв, нема більше інструментів. Це що за знущання над людьми?»

«І ще з цікавого: сьогодні багато людей для ВЛК стояли до хірурга, і коли приходили до нього люди по талончикам – їх нікого на пускали! Що, невже для ВЛК не можна зробити окремий кабінет, раз їх так багато?», – додала відвідувачка поліклініки.

Читайте новини першими

Связанные статьи

9 комментариев

  1. Більше за все обурює що записатись по талону на узі серця потрібно людині за два місяці..😡,а ці місяці можуть бути фатальними при такій ваді хвороби

  2. Ну невже не можна для ВЛК виділити окреме приміщення і окремого лікаря?
    А краще окрему лікарню для ВЛК побудувати

  3. Таня Мельничук вчителі також... так їм що тепер також на уроки до дітей не ходити, як лікарі приймають в лікарні? До чого тут люди хворі. За підвищення заробітної плати треба колективно щось робити, а люди хворі не винні, що такі малі зарплати...

  4. Круто, нічого більше не скажеш, у Лікарів неймовірна низька зарплатня, за те що вони [censored] Всі Вони працюють понаднормово, а ці "приїжджі", які приїхали з під зручненького кордону, [censored] тому що не розуміють що військові важливіші за їхні "страшні хвороби". А ви ще маєте право їх обвинувачувати за те що й так перевантажений ЛОР не приймає після 14, не дивлячись на те що це не Їх проблема, що закінчились інструменти. Лікарі працюють на рівні з Військовими, а таке бидло ще має право в чомусь Їх обвинувачувати?
    Закрийте свої ротяки, перестаньте наговорювати на лікарів, ідіоти.

  5. Вообще эта больница "кузня смерти", врачей нормальных там можно пересчитать на пальцах одной руки...никогда не попадешь на прием по времени...талон у меня был на 8.40, врач с сумками пришла в 9.30, и ещё недовольная... Мало того, что врачи себя поскудно ведут на работе, так ещё и в обыденной жизни свиньи..по отношению к людям...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button