Пригоди

У Галицинівському урочищі знищено артилерійські снаряди "Смерч" та "Ураган"

Через засмічення вибухонебезпечними предметами лісівники не можуть вести лісогосподарську діяльність

Цей материал також доступний

21 червня 2024 року в Галицинівському лісовому урочищі на Миколаївщині було знешкоджено два снаряди РСЗВ «Смерч» та «Ураган», повідомляє філія “Південний лісовий офіс” ДП “Ліси України”.

Урочище, яке у 2022 році опинилося на лінії зіткнення, стало місцем тривалої оборони Миколаєва від спроб агресора захопити місто.

Через засмічення вибухонебезпечними предметами лісівники не можуть вести лісогосподарську діяльність на цій території. Вже третій рік без догляду залишаються хвойні насадження 2019 року. Лісоводи також не мають можливості прибрати згарища на площі 160 гектарів, де через обстріли виникли пожежі, що знищили 20 тисяч кубометрів деревини.

Філія «Південний лісовий офіс» ДП «Ліси України» звернулася до ГО «Асоціація саперів України» з клопотанням про гуманітарне розмінування на території Галицинівського урочища на площі 657 гектарів.

Наразі групи саперів проводять нетехнічне обстеження лісових масивів для планування подальших робіт. На території лісу вже виявлено місця з високою концентрацією вибухонебезпечних предметів різних видів. Сьогодні сапери ДСНС знешкодили два снаряди РСЗВ з касетними бойовими елементами, які було виявлено поблизу населеного пункту. Один із снарядів вирішили знешкодити на місці, а інший буде вивезено на безпечну відстань від будинків.

Після повного очищення урочища від вибухонебезпечних предметів лісівники зможуть прибрати згорілу деревину та висадити молодий ліс. Варто зазначити, що на території Миколаївщини потребують розмінування понад 29 тисяч гектарів лісових насаджень.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли:

Читайте новини першими

Связанные статьи

2 комментариев

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button