ПолітикаСуспільство

Штрафи до 17 000 грн або арешт: що чекає водіїв від військової поліції в Україні

Можливий арешт на строк до 10 діб

Цей материал також доступний

21 червня 2024 року на ТСН.ua повідомляється, що в Україні водіям загрожують штрафи до 17 000 гривень за порушення законних вимог працівників військової поліції, яка відповідає за забезпечення правопорядку і дисципліни в Збройних Силах України та інших військових формуваннях. Також можливий арешт на строк до 10 діб. 

19 червня Верховна Рада затвердила в першому читанні законопроєкт №6570-д, який передбачає внесення змін до законодавства про адміністративні та кримінальні правопорушення, а також процедури судового процесу. Ці зміни спрямовані на введення у дію Військової поліції, разом з основним законопроєктом №6569-д, що також стосується військових правоохоронних органів.

Згідно з законопроєктом, військові поліцейські отримають розширені повноваження:

  • перевірка документів у водіїв;
  • зупинка автомобілів та проведення їхнього поверхневого огляду;
  • обмеження або заборона руху транспорту та пішоходів у випадках затримання осіб, підозрюваних у скоєнні злочину, або за обставин, що загрожують життю та здоров’ю людей.

Військові поліцейські також мають повноваження зупиняти військовий транспорт в разі порушення його водіями правил дорожнього руху, а також у випадках, коли є підозра на технічну несправність або використання транспорту не за його призначенням або з протиправною метою.

Читайте новини першими

Связанные статьи

2 комментариев

  1. Єтой поліціі хоть жоп..й їж.вже більше чім нас смертних! Жах жах. Всі тікають хто може!!!!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button