Пригоди

Ліквідація нових «схем для ухилянтів»: СБУ затримала понад 10 посадовців за продаж фіктивних довідок

Серед затриманих – посадовці ТЦК та військово-лікарських комісій.

Цей материал також доступний

Служба безпеки викрила ще 5 схем ухилення від мобілізації та нелегального виїзду за кордон чоловіків призовного віку. В результаті комплексних заходів у різних регіонах України затримано понад 10 організаторів цих схем. Серед затриманих – посадовці ТЦК та військово-лікарських комісій.

За повідомленням Служби безпеки України, посадовці за гроші допомагали ухилянтам уникнути призову, використовуючи підроблені документи, та організовували їхній подальший нелегальний виїзд за кордон. Вартість таких «послуг» сягала до 12 тисяч доларів США.

у різних регіонах України затримано більше ніж 10 організаторів

На Дніпропетровщині:

Співробітники внутрішньої безпеки СБУ викрили злочинне угруповання, яке займалося продажем фіктивних посвідчень про непридатність до військової служби за станом здоров’я. За даними слідства, незаконну діяльність організував керівник районного ТЦК у Кривому Розі.

До реалізації «схеми» він залучив двох своїх підлеглих і ще десятьох спільників, серед яких були посадовці місцевих лікарень та посередники, відповідальні за пошук клієнтів і передачу хабарів організатору. Під час обшуків у зловмисників було виявлено незареєстровану зброю та понад 3,5 млн гривень готівкою.

На Полтавщині:

Очільнику районної військово-лікарської комісії та трьом його підлеглим повідомлено про підозру. Посадовці видавали фіктивні діагнози ухилянтам, які не проходили медогляд, а лише купували необхідні документи у співробітників ВЛК.

Посадовці видавали фіктивні діагнози ухилянтам

У Черкасах:

Викрито керівника підрозділу одного з комунальних підприємств міськради, який продавав ухилянтам «місця» в реєстрі наркозалежних обласного наркодиспансеру. До незаконної діяльності посадовець залучив завідуючу відділенням та лікаря-нарколога медустанови. Таким чином, вони обіцяли своїм клієнтам «сховати» їх від призову.

На Одещині:

Правоохоронці викрили зловмисників, які оформлювали військовозобов’язаним фальшиве батьківство над неповнолітніми, щоб забезпечити їм можливість виїзду за кордон.

У Хмельницькому:

На гарячому затримано двох зловмисників, які продавали підроблені медичні довідки про наявність ІІ групи інвалідності. За всіма викритими фактами тривають розслідування для встановлення всіх обставин злочинів та притягнення винних до відповідальності.

Комплексні заходи проводилися спільно з Національною поліцією за процесуального керівництва обласних прокуратур, Полтавської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону та Черкаської окружної прокуратури.

продавали підроблені медичні довідки

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button