Суспільство

Робота: в Миколаєві шукають "професійних батьків" - патронатних вихователів: навчання і оплата гарантуються

Скорочуються терміни початку навчання кандидатів у вихователі й помічники

Цей материал також доступний

Щороку багато дітей, батьки яких потрапили у складні життєві обставини та неналежно виконують свої обов’язки, потребують тимчасового влаштування. Для Миколаєва це питання, на жаль, також актуальне. Адже збільшується кількість випадків домашнього насильства щодо дітей, неналежного виконання батьківських обов’язків, через що поліції разом зі службою у справах дітей приходиться вилучати дітей з родин, – повідомляє міськрада.

Патронат – це професійна послуга, завдяки якій дітей влаштовують не до закладів, а в сім’ї. Патронатний вихователь забирає до себе на тимчасове виховання дітей, чиї сім’ї опинилися в складних життєвих обставинах і батьки не можуть про них дбати. А помічник вихователя допомагає доглядати цих дітей. Поки дитина перебуває у безпечному середовищі, під наглядом професійних вихователів, з біологічними батьками працюють соціальні служби. Так дитина залишається у своїй громаді, може ходити до своєї школи чи садка, зберігає контакти з родичами.

З 1 липня 2024 року патронатні вихователі отримуватимуть грошове забезпечення на рівні 3 мінімальних зарплат на місяць, наразі це складає 24 тис.грн. (для ФОПів з урахуванням, що вони самостійно сплачують ЄСВ та єдиний податок – 3,5 мінімальних зарплат на місяць, наразі це 28 тис. грн).

Запроваджується і оплата на час очікування дитини. Період між вибуттям однієї дитини і влаштуванням наступної оплачуватиметься в розмірі однієї мінімальної зарплати (наразі це 8 тис. грн).

Розширюється коло людей, які можуть бути помічниками вихователів. Помічником зможе бути людина не тільки з-поміж родичів, які мешкають разом з патронатним вихователем. Розмір оплати роботи помічника патронатного вихователя становитиме 1 мінімальну зарплату на місяць.

Окрім коштів, які сплачуватимуться патронатному вихователю та його помічнику безпосередньо за роботу, держава також надає кошти і на утримання дитини: 2,5 прожиткового мінімуму для дітей відповідного віку на місяць (наразі це від 6 до 8 тисяч гривень), для дітей з інвалідністю – 3,5 прожиткового мінімуму для дітей відповідного віку (від 8 до 11 тисяч гривень) на місяць на кожну вміщену дитину.

Скорочуються терміни початку навчання кандидатів у вихователі й помічники: протягом одного місяця замість двох після отримання направлення.

Отже, якщо Ви маєте бажання допомагати діткам на професійному рівні – звертайтеся:

– служба у справах дітей адміністрації Корабельного району Миколаївської міської ради – (0512) 60 07 45
– служба у справах дітей адміністрації Заводського району Миколаївської міської ради – (0512) 47 35 03
– служба у справах дітей адміністрації Інгульського району Миколаївської міської ради – (0512) 30 19 87
– служба у справах дітей адміністрації Центрального району Миколаївської міської ради – (0512) 37 56 69
– служба у справах дітей Миколаївської міської ради – (0512) 37 30 20, 37 01 67
– Миколаївський міський центр соціальних служб – (0512) 46 37 07

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button