ПригодиСуспільствоТема дня

Скандал у миколаівському суді: Ладига вбила людину, а отримала умовно!

Спортсменка Ольга Ладига отримала умовний термін за смертельну ДТП

Цей материал також доступний

2 червня, в Заводському районному суді оголосили вирок спортсменці Ользі Ладизі, яка чотири роки тому насмерть збила жінку. Підсудна отримала 2 роки умовно. Про це повідомила кореспондентка «НикВести».

Судове рішення

«На підставі статті 75 КК України звільнити Ольгу Ладигу від відбування призначеного покарання з випробувальним терміном 2 роки, поклавши обов’язки: повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання; періодично з’являтися для реєстрації в уповноважений орган з питань пробації; не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації», — йдеться у вироку суду.

Крім того, на користь родини загиблої з Ольги Ладиги стягнуть понад мільйон гривень як компенсацію за матеріальну та моральну шкоду.

Реакція родини загиблої

Після оголошення вироку родина загиблої висловила своє обурення, назвавши рішення несправедливим:

— Можна було б її одразу виправдати. Вчора в Одесі за угон від 7 до 10. А тут вона людину вбила, без прав, на чужій машині, це не самокат! Закатала в асфальт, Лєна наша майже «всмятку», хоронили майже в закритій труні, — сказала мати загиблого чоловіка.

На це суддя В’ячеслав Кузьменко відповів:

— Ну, тому її і засудили, тільки тому і засудили.

Ольга Ладига
Олена Васильєва

Прокуратура наполягала на 6 роках ув’язнення, але суд виніс м’якший вирок.

— Виявляється, у нас можна сідати за кермо без прав. Справа тягнулася довго. Тільки одну з експертиз ми чекали 11 місяців. Олена не бігла, є відео з відеореєстратора. Вона нормально йшла. Ольга Ладига замість гальма натисла на газ — ось вам і результат чіткого незнання правил дорожнього руху. Машина до того ж чужа. Я читала судово-медичну експертизу, у неї (32-річної загиблої) неушкодженим було тільки серце. І дати умовно! Вона була єдиною дитиною у матері, а у мене єдиний син, вони були такою парою, — розповіла жінка.

Родина має намір оскаржити рішення в апеляційному суді.

 

Історія справи

13 березня 2020 року на Намиві сталася трагічна ДТП – Mitsubishi Pajero, який їхав по вул. Озерній,  збив Олену Васильєву, яка переходила вулицю по пішохідному переходу . Постраждала померла на місці події.

За кермом Mitsubishi Pajero була 25-річна Ольга Ладыга, яка не мала водійського посвідчення.

4 червня 2020 року Ольгу Ладыгу відпустили під домашній арешт.

В лютому 2021 року Ладыга просила суд провести додаткову експертизу ДТП. Сторона обвинувачення вважала це затягуванням процесу.

Суд задовольнив прохання чемпіонки України з легкої атлетики.

У серпні 2021 тодішній керівник Миколаївської обласної прокуратури Володимир Говоруха заявив, що кримінальну справу щодо власника автомобіля Mitsubishi Pajero, за кермом якого була Ладыга, закрито через відсутність складу злочину.

У листопаді 2021 миколаївські ЗМІ повідомляли, що Ольга Ладыга здала на права.

Читайте новини першими

Связанные статьи

12 комментариев

  1. Ето ужасно! Первым судейской коллегии всем без исключения оторвать яйца а преступнице башку оторвать

  2. Про яке правосуддя можна говорити !!! Коли людина постраждала від рук злочинця , так вона ще і виновата . Злочинці по чотири роки скарги пишуть і час тянуть щоб рішення суду не вступало в силу , маю досвід . При нашому правосудді у злочинців більше прав чим у потерпілого.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button