Пригоди

Жахи російської окупації: сотні випадків сексуального насильства в Україні

Кількість жертв може бути значно більшою, ніж зареєстровані

Цей материал також доступний

303 факти сексуального насильства, пов’язаного з конфліктом (СНПК) зафіксовано в Україні з початку повномасштабного вторгнення РФ. Реальна кількість таких злочинів може бути значно більша!”, – зазначає омбудсман Дмитро Лубінець.

Михайло Спасов, Представник з рівних прав і свобод, прав національних меншин, політичних та релігійних поглядів, повідомив про участь у Наглядовій раді Пілотного проєкту з Невідкладних проміжних репарацій для постраждалих від сексуального насильства, пов’язаного з конфліктом. Цей проєкт реалізується Глобальним фондом тих, хто пережив насильство.

Основна ціль проєкту — забезпечити доступ постраждалим від СНПК до невідкладних проміжних репарацій. У межах цього проєкту 500 постраждалих отримають проміжні компенсації в розмірі 3000 євро.

Михайло Спасов зазначив:
“На сьогодні до мене вже звернулось 6 осіб, які виявили бажання взяти участь у проєкті. Зі згоди постраждалих, я направив їхню контактну інформацію Глобальному фонду для призначення їм невідкладних проміжних репарацій. Мене запевнили, що опрацювання заявок буде конфіденційним та неупередженим.”

❗️Участь у цьому проєкті жодним чином не обмежує право постраждалих отримувати допомогу в інших програмах.

Попри те, що виплата грошової допомоги не зможе розв’язати всі проблеми, Спасов закликає всіх консолідуватися і забезпечити постраждалих підтримкою і допомогою. Особи, які постраждали від насильства, вчиненого військовослужбовцями РФ, можуть звертатися до Офісу Омбудсмана.

📍Адреса: вул. Інститутська, 21/8, м. Київ, 01008
Електронна пошта: hotline@ombudsman.gov.ua
📞 Гаряча лінія: 0800501720

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button