Суспільство

Ваучери на ремонт пошкодженого житла для прифронтових областей: нова ініціатива

З травня по серпень 2024 р. програма буде реалізовуватися на Миколаївщині

Цей материал також доступний

Міжнародна організація з міграції (МОМ), за фінансової підтримки Європейського Союзу, запустила програму ваучерної допомоги для термінового ремонту житла, яке було пошкоджене внаслідок обстрілів. На офіційному сайті МОМ повідомляється, що з травня по серпень 2024 року програма буде реалізовуватися в Харківській, Сумській, Дніпропетровській, Миколаївській, Одеській та Запорізькій областях за підтримки Європейського Союзу.

У програмі ваучерної допомоги беруть участь бенефіціари, які звернулися до місцевих органів влади для фіксації пошкоджень житла. Протягом травня-червня 2024 року місцеві органи влади та партнери МОМ збирають та верифікують дані бенефіціарів для включення до програми.

Ініціатива орієнтована на домогосподарства з населених пунктів, які місцева влада визначила як найбільш постраждалі від обстрілів. Бенефіціари, чиє житло зазнало пошкоджень і потребує негайного ремонту, отримають ваучери для придбання основних будівельних матеріалів у партнера МОМ – мережу гіпермаркетів будівельних матеріалів “Епіцентр“.

Програма спрямована на надання будівельних матеріалів і інструментів, які дозволять бенефіціарам самостійно забезпечити тимчасові заходи для захисту оселі від негоди та потенційно небезпечних уламків. Головна мета ініціативи – це надання швидкої допомоги домогосподарствам, які постраждали від нещодавніх обстрілів, і не передбачає проведення капітального ремонту осель.

Учасники програми повинні надати свої особисті дані для верифікації та отримання ваучера. Після затвердження їх участі в програмі, вони отримають SMS-повідомлення з усією необхідною інформацією про програму, інструкціями з використання ваучера, а також контактами МОМ для зворотного зв’язку та надання відгуків.

За ваучери можна придбати такі будівельні матеріали:

  • Плити ОСП;
  • Піно-ізоляційні матеріали;
  • Ручний не електричний інструмент (деревообробний інструмент, ножі, пилки, молотки);
  • Плівки, тенти, брезент;
  • Вироби з дерева (дошки, рейки, ДВП, ДСП);
  • Кріпильні елементи (цвяхи, скоби);
  • За ваучер можна оплатити доставку матеріалів за умови включення послуги доставки до чеку з товаром.

Ваучер може бути надісланий як SMS-повідомлення з посиланням на штрих-код на номер, який бенефіціар вказав при заповненні особистих даних, або отриманий у друкованому вигляді через партнерів МОМ. Ваучер можна використовувати необмежену кількість разів протягом періоду його дії.

Після надання допомоги, МОМ залишає за собою право контролювати цільове використання наданої допомоги.

Щоб отримати докладну інформацію про програму, ви можете звернутися за безкоштовним номером гарячої лінії МОМ: 0 800 215 015. Телефонні дзвінки приймаються з понеділка по п’ятницю з 09:00 до 17:00.

“Звертаємо Вашу увагу на те, що у ваучерних програмах допомоги від МОМ зможуть взяти участь виключно ті бенефіціари, які зафіксували факт пошкодження житла, звернувшись до органів місцевої влади” – повідомляє організація.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button