Пригоди

Залякування і брехня: Кремль проти української релігійної свободи

Російська церква приховує злочини проти віруючих, звинувачуючи Україну

Цей материал також доступний

Київ, 17 червня 2024 р.Державна служба України з етнополітики та свободи совісті зробила важливу заяву щодо спроб Російської Федерації перекрутити факти та звинуватити Україну у порушеннях релігійної свободи. На думку служби, Російська Православна Церква, керована патріархом Кирилом, намагається переконати світову громадськість у своїй правоті, тоді як насправді є знаряддям кремлівської пропаганди.

“Україна завжди була домом релігійної свободи, де всі релігійні традиції співіснують у мирі. Російська окупація з 2014 року принесла віруючим жахливі страждання: погроми церков, гоніння на священників та вірян, руйнування культових споруд. Від початку повномасштабного вторгнення ці злочини набули системного характеру.”

Патріарх Кирил, який підтримує імперіалістичну політику Кремля, намагається виправдати злочини російських військ, включаючи вбивства та катування священнослужителів. Так, понад 40 священників та пасторів було вбито під час окупації Київської, Чернігівської, Херсонської областей, а також під час обстрілів Донеччини, Луганщини та Харківщини. Російські війська знищили або пошкодили щонайменше 630 культових споруд.

Священник Української Православної Церкви Ігор Новосільський, який пережив російський полон, розповідає про жорстоке поводження:

“Російський спецназ схопив мене на території церкви, надягнув наручники та мішок на голову. Я провів у полоні 262 дні, не знаючи, що чекає на мене завтра.”

Крім того, російська церква активно бере участь в індоктринації депортованих українських дітей, намагаючись викорінити в них українську ідентичність та втягнути у мілітарно-шовіністичні заходи.

Державна служба України з етнополітики та свободи совісті закликає церковних ієрархів та релігійних лідерів піднести свій голос проти злочинів Російської церкви та захистити постраждалих від її дій.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button