Пригоди

Майже тисяча пожеж на Миколаївщині цьогоріч: загинуло 27 осіб

Це на 30% більше порівняно з минулим роком

Цей материал також доступний

Пожежна ситуація на Миколаївщині у 2024 році значно погіршилася у порівнянні з минулим роком.

Про це повідомляє 17 червня пресслужба Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій в Миколаївській області.

З початку року на території області було зареєстровано 922 пожежі, що на 30% більше, ніж у 2023 році, коли сталося 708 пожеж. Загинуло 27 осіб, ще 33 постраждали, серед них двоє дітей. Для порівняння, торік загинули 34 людини, а постраждали 24.

Минулого тижня в області зареєстровано 68 пожеж, з яких 52 сталися на відкритій території (три з них – внаслідок бойових дій). Вісім пожеж виникли у житлових будинках (одна – через бойові дії), чотири – на транспорті, одна – в інших місцях, і три – на об’єктах (дві з них – через бойові дії).

Особливу увагу слід звернути на дотримання правил пожежної безпеки під час відвідування відкритих територій, особливо у жаркий період. Влітку найчастіше пожежі виникають у лісових масивах та на відкритих територіях через неконтрольоване випалювання сміття, трави та пожнивних залишків. Це може призвести до масштабних пожеж, знищення природного фонду, а також створює небезпеку для громадян та житлового сектору.

Минулого тижня зареєстровано 4 польові пожежі зернових культур на корені у Миколаївському та Баштанському районах, загальною площею понад 16 гектарів. Також сталася лісова пожежа у Новоодеській територіальній громаді Миколаївського району. У 2024 році на території області зафіксовано шість лісових пожеж, що на 67% більше порівняно з 2023 роком.

Cвоєю чергою, за відсутності опалювального сезону пожеж в житлі фіксується набагато менше, але все ж деякі випадки мають місце (коротке замикання електропроводки, підгорання їжі на плиті тощо).

“Шановні мешканці та гості нашого краю! Будьте обережними, від ваших дій залежить не лише ваше життя та здоров’я, а й безпека оточуючих ! У разі пожежі негайно телефонуйте за екстреним номером 101!”,  – звернулись до громадян пожежники.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button