ПригодиТема дня

У Миколаєві судитимуть продавців "волонтерських" квитків для виїзду за кордон

Зловмисники встановили ціну своїх послуг від 3000 до 4000 доларів США.

Цей материал також доступний

У Миколаєві будуть судити чотирьох членів злочинної організації з міжнародними зв’язками за організацію незаконного перетину кордону військовозобов’язаними.Миколаївська обласна прокуратура затвердила та направила до суду обвинувальний акт проти чотирьох членів злочинної організації. Трьом іншим членам цієї злочинної групи було оголошено про підозру та їх розшукується.

Їм звинувачення у незаконному переправленні осіб через кордон України, сприянні цьому процесу, використанні службового становища для отримання неправомірної вигоди та впливу на прийняття рішень уповноваженими особами.

47-річна засновниця благодійної організації з міста Вінниця

Миколаївська обласна прокуратура повідомила, що однією з організаторок незаконної схеми виїзду за кордон військовозобов’язаних чоловіків є 47-річна засновниця благодійної організації з міста Вінниця, яка втягнула до цієї протиправної діяльності свого сина, двох жителів міста Миколаєва та трьох осіб з інших регіонів України.

На території Республіки Польща також знаходився співорганізатор злочинної організації, який виготовляв фальшиві документи щодо наявності гуманітарної допомоги на польській території.

Трьом іншим членам цієї злочинної групи було оголошено

Учасники угруповання активно шукали молодих чоловіків, які досягли призовного віку, і оформляли їх як водіїв-волонтерів. Для них навіть виготовляли фіктивні водійські посвідчення. За неправомірну вигоду вони обіцяли вплинути на посадових осіб Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України, щоб вони внесли їхні дані до електронної системи «Шлях». Це надавало можливість чоловікам-водіям (волонтерам) легально перетинати кордон України, навіть в умовах воєнного стану. Зловмисники встановили ціну своїх послуг від 3000 до 4000 доларів США.

Протягом періоду з травня 2022 року по червень 2023 року організована злочинна група організувала незаконне перетинання державного кордону для 52 осіб, з яких 43 не повернулись на територію України.

Зловмисникам може бути призначено до 20 років позбавлення волі з позбавленням права займати певні посади або займатися певною діяльністю на термін до трьох років, а також можлива конфіскація їх майна.

Зловмисникам може бути призначено до 20 років позбавлення волі

 

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button