ПолітикаСуспільство

"Зерновий коридор": Україна відправила за кордон 32 млн тонн продукції

Було перевезено 50 мільйонів тонн вантажів

Цей материал також доступний

Протягом року дії “зернового коридору”, забезпеченого ООН і Туреччиною, Україна успішно експортувала 32 мільйони тонн продукції. Цю інформацію надав Олексій Леонов, член Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики, представник Одеси в фракції “Слуга народу”.

За дев’ять місяців роботи українського морського коридору під гарантіями ЗСУ, згідно з повідомленням телеканалу “Рада”, було перевезено 50 мільйонів тонн вантажів. Експорт включав не лише зерно, а й метал та іншу продукцію українських виробників.

“Ми маємо подякувати всім, хто забезпечував збільшення перевалки вантажів через Дунай. І люди як з нашої, так і з румунської сторони, у найважчий період зробили дійсно справжній подвиг, але з об’єктивних обставин перевезення можуть бути лише доповнення до морських”, – сказав Олексій.

Завдяки успішним діям ЗСУ вдалося прорвати військову блокаду з боку росії. Україна знайшла міжнародних партнерів. Наразі це співпраця з судновласниками 25 країн, зокрема Туреччина та Греція забезпечують майже 25% товарообігу.

“Тому, якщо ми говоримо про очікування українського експорту, то я вважаю, що вони переважно дійсно оптимістичні, особливо через порти великої Одеси. Навіть за наявних та очевидних ризиків та загроз через мінування та намагання зруйнувати енергетичну інфраструктуру з боку Росії, але в цих питаннях ми сподіваємося на надійних союзників та партнерів. Якщо ми говоримо про міну безпеку на спільну ініціативу Болгарії, Румунії та Туреччини, а щодо захисту інфраструктури, про це постійно наголошує наш президент, нам потрібне посилення ППО, і ми вдячні партнерам, що вони нас чують. І найближчим часом, як я розумію, будуть нові гарні новини”, – зазначив Олексій Леонов.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button