ЕкономікаСуспільство

Економічне бронювання: чи загрожує зростання цін через 320 млрд гривень до бюджету?

Українців можуть чекати негативні наслідки через зростання цін

Цей материал також доступний

Економічне бронювання від мобілізації може приносити до 320 млрд гривень до державного бюджету на рік. Такі цифри озвучив голова комітету Верховної Ради з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха, повідомила Українська правда у середу, 12 червня.

“За нашими розрахунками, якщо ухвалять модель бронювання без ФОПів, то бюджет може отримувати десь 200 млрд гривень на рік. Якщо з фізичними особами підприємців – це десь 320 млрд гривень“, – сказав він.

Д. Наталуха підкреслив, що цифри надходжень можуть варіюватися в залежності від популярності цього інструменту. Проте, якщо бізнес включатиме ставки бронювання у вартість своєї продукції, українців можуть чекати негативні наслідки через зростання цін.

Раніше у середу стало відомо, що у Раді зареєстрували законопроєкт №11331, який передбачає концепцію економічного бронювання військовозобов’язаних від мобілізації. Незабаром до нього додадуть ще два альтернативних законопроєкти.

Голова фракції Слуга народу Давид Арахамія заявляв, що у Раді розглядають дві моделі економічного бронювання. Одна з них передбачає сплату податку з зарплати 35 тисяч гривень, інша – це квотне бронювання по галузях.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button