Пригоди

Довірливий миколаївець «подарував» шахраєві 151 тисячу грн

Можливе покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років 

Цей материал також доступний

11 червня 2024 року 84-річний чоловік звернувся до Миколаївського районного управління поліції, стверджуючи, що його обманули. Чоловік повідомив правоохоронцям, що отримав дзвінок від особи, яка видалилася за працівника банку. Заявник стверджував, що йому повідомили про спробу зняття коштів з його банківського рахунку в іншому населеному пункті.

Щоб уникнути втрати коштів, чоловік погодився перерахувати їх на інший рахунок за допомогою іншого працівника банку, якому дав згоду. Пізніше, коли невідомий працівник зателефонував, заявник підтвердив переказ. Однак пізніше виявилося, що з його рахунку було переведено 151 246 гривень без його дозволу.

Згідно з інформацією від поліції, слідчі розпочали кримінальне провадження за частиною 4 статті 190 Кримінального кодексу України щодо шахрайства. За цим законом можливе покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років. 

Поліція застосовує заходи для виявлення та притягнення винних осіб до відповідальності за злочини.

“Пам’ятайте, що справжні працівники банківських установ під час телефонного дзвінка не уточнюють ваші особисті або дані рахунку, не просять здійснювати будь-які операції, не пропонують послуги чи підтвердження в мобільному застосунку та не вимагають надати динамічний пароль, що надходить в смс. Якщо такий запит надійшов, це повинно одразу наштовхнути на думку, що спілкуєтеся з шахраями. Кладіть слухавку. Якщо ви вже здійснили якісь рекомендації шахраїв – блокуйте картку. Найкраща рекомендація – це зберігати пильність і в жодному разі не розголошувати будь-яких даних”- нагадує поліція.

Поліція закликає бути обачними та обмежувати спілкування з незнайомими по телефону. Якщо ви стали жертвою шахрайської схеми, негайно звертайтеся до ближчого відділу поліції або телефонуйте за номером 102.

Як не потрапити до рук шахрая

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button