Суспільство

У трійці лідерів за ініційованими проєктами відновлення визнаний Миколаїв

У системі DREAM були створені публічні профілі для 75 міських громад

Цей материал також доступний

Регулярні обстріли призводять до зростання збитків у житловому, комерційному та інфраструктурному секторах, а також в транспорті та запасах товарів в Україні. Ця складна ситуація вимагає комплексного державного підходу до відновлення країни. У грудні 2022 року Transparency International (ТІ) Ukraine розробила концепцію відбудови, пропонуючи шляхи зменшення ризиків через використання електронних систем управління проєктами. Одним з них є система DREAM, яка дозволяє моніторити та відстежувати результати проєктів, сприяючи боротьбі з корупцією та підвищуючи прозорість.

Більшість українських міст, які були об’єктом досліджень Transparency International Ukraine, вже почали використовувати систему DREAM. На травень місяць у цих містах планується реалізувати понад 1300 проєктів з загальним бюджетом близько 80 мільярдів гривень.

Миколаївська міська рада повідомила, що нещодавно були опубліковані результати дослідження використання системи DREAM на місцевому рівні. Аналітики TI Ukraine виявили сильні сторони цього інструменту, а також області, де можна посилити його ефективність, прозорість і підзвітність у процесі відновлення та розвитку.

Команда надіслала опитувальник до 80 муніципалітетів, які в минулому році брали участь у дослідженні прозорості міських рад. Крім того, вони проаналізували публічні профілі відповідних міських громад у системі, розглянули нормативні акти, які стосуються використання системи DREAM, та зібрали коментарі від розробників цієї системи.

10 міст лідерів за кількістю інноваційних проєктів

Так, станом на 1 травня 2024 року, системою користувались та мали ініційовані проєкти 67 з 80 досліджуваних міст. Крім того, у системі DREAM були створені публічні профілі для 75 міських громад.

Дані, які доступні в цих профілях, свідчать, що на територіях громад планується реалізувати 1309 проєктів із загальним бюджетом у розмірі 79,95 мільярдів гривень. Серед цих проєктів 76% відзначені як “реконструкція/модернізація/ремонт”, 19% – як “нове будівництво”, та 5% – як “товари/обладнання”.

10 громад лідерів за кількістю проєктів

Території Ірпінської, Миколаївської та Харківської громад визначаються як місця з найбільшою кількістю запланованих проєктів. У топ-десятку лідерів за кількістю проєктів також увійшли Чернігівська, Кропивницька, Запорізька, Олександрійська, Кам’янець-Подільська, Сумська та Чернівецька громади.

Серед 1309 проєктівпереважну більшість – 73% – ініціювали міста. Найбільшу кількість проєктів планується здійснити на територіях Ірпінської, Харьківської та Миколаївської громад.

Можна ознайомитися з профілем Миколаєва у системі DREAM за допомогою цього посилання.

10 міст з найбільшою кількістю інноваційних проєктів

Читайте новини першими

Связанные статьи

4 комментариев

  1. Ахаха , в плануванні так точно 😂Сєня, мабуть, теж вже плани має на ці планування 😂

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button