Пригоди

На реконструкції водогону в Миколаєві хотіли вкрасти 600 мільйонів

Згідно з розслідуванням пропозиція переможця тендеру була економічно невигідною

Цей материал також доступний

У Миколаєві було визнано недійсними договори на реконструкцію водогону, сума яких складає близько 600 мільйонів гривень. Про це повідомив 5 червня 2024 року під час брифінгу виконувач обов’язків керівника Миколаївської обласної прокуратури Денис Фальченко.

Договори привернули увагу правоохоронців через виявлені невідповідності у тендерній документації та обрання переможцем торгів учасника, чия пропозиція була економічно невигідною. Це стало підставою для проведення детального розслідування, яке виявило порушення в процедурі тендерного відбору.

“Прокуратурою подано позов щодо визнання недійсними договорів щодо реконструкції водогону в Миколаєві на суму близько 600 мільйонів гривень та повернення сплачених бюджетних коштів,” — сказав Фальченко.

За словами Фальченка, основними причинами для подання позову стали серйозні порушення в процесі проведення тендеру. Зокрема, було виявлено, що тендерна документація не відповідала вимогам законодавства, а переможець торгів не забезпечував оптимальні економічні умови для виконання робіт.

Загалом за словами в.о керівника обласної прокуратури, у 2024 році органами відомства вже заявлені позови на близько 3 мільярдів гривень, у тому числі понад 660 мільйонів – у бюджетній сфері.

“Судами розглянуто й задоволено позови на суму понад 1,7 мільярда гривень, з яких понад 240 мільйонів – у сфері публічних закупівель. Порушення законодавства виявлялися у діяльності бюджетних установ, органів місцевого самоврядування, а також державних та комунальних підприємствах, які проводили закупівлі за державні кошти”, – зазначив Денис Фальченко.

До слова, прокурори реагували на невідповідність тендерної пропозиції учасника кваліфікаційним вимогам замовника, відсутність бюджетних асигнувань на закупівлю, безпідставне витрачання коштів через укладення незаконних додаткових угод до основного договору, несвоєчасне виконання договірних умов тощо.
Расшифровка видео

Читайте новини першими

Связанные статьи

5 комментариев

  1. Фамилии героев озвучьте пожалуста, без мэра и его шайки-лейки там точно не обошлось!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button