ПолітикаСуспільство

Енергетичний шок: держоргани України залишаться без кондиціонерів

Починаємо з себе

Цей материал також доступний

Під час засідання Кабінету міністрів 7 червням 2024 року прем’єр-міністр Денис Шмигаль оголосив, що Кабінет Міністрів України доручив державним органам зменшити споживання електроенергії.

“Щоб покращити ситуацію в енергосистемі, ми одночасно працюємо з двох сторін. Відновлюємо та розширюємо генерацію й одночасно зменшуємо споживання. Починаємо з себе”, – заявив Денис Шмигаль.

Уряд видав розпорядження, яке ставить перед усіма органами державної влади завдання зменшити споживання електроенергії. Міністерства, центральні органи виконавчої влади та обласні державні адміністрації мають припинити використання кондиціонерів, зовнішнього освітлення будівель та прилеглої території.

“Ми також рекомендуємо правоохоронним органам, органам судової влади, іншим держорганам зробити аналогічні кроки. Місцевій владі — обмежити вуличне освітлення”, – сказав прем’єр-міністр.

Він пояснив що бізнес висловив заклик обмежити використання кондиціонерів та іншого енергоємного обладнання, яке не є критичним для виробничої діяльності. А виключенням будуть лікарні та підприємства, де кондиціонування повітря вважається необхідним для виробничого процесу.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button