Політика

Рада ухвалила ключові рішення для наближення України для забезпечення миру та членства в ЄС

Саміт миру відбудеться 15-16 червня 2024 року у Швейцарії

Цей материал також доступний

Верховна Рада своєю постановою звернулася до парламентів і урядів іноземних держав, міжнародних організацій та парламентських асамблей із закликом підтримати Глобальний саміт миру, який відбудеться 15-16 червня 2024 року у Швейцарії. Про це повідомила Віцеспікерка Верховної Ради України Олена Кондратюк.

В якій закликають:

  1. Підтримати Формулу миру Президента України Володимира Зеленського (Українську формулу миру) як комплексний, ефективний та реалістичний мирний план та долучитися до підготовки спільної мирної рамки, що має покласти край російській збройній агресії проти України;
  2.  Протидіяти спробам держави-агресора “легітимізувати” вчинені нею порушення цілей та принципів Статуту ООН, визнаючи право України на боротьбу проти збройної агресії до повного відновлення її територіальної цілісності у межах міжнародно визнаного державного кордону України;
  3.  Відмовитися від будь-якої підтримки так званих “мирних ідей”, що, фактично, пропонують погодитись з діями держави-агресора та завершити російську збройну агресію проти України за рахунок компромісів та поступок агресору, нехтуючи фундаментальними принципами Статуту ООН.

Також затвердили Угоду між Україною та ЄС щодо спеціальних механізмів фінансування за допомогою Ukraine Facility. Ця програма триватиме чотири роки і має обсяг 50 млрд євро, спрямованих на підтримку. Вона передбачає комплекс реформ і трансформацій, спрямованих на наближення України до членства в Євросоюзі.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button