Суспільство

Три кроки від Мінцифра для збереження зв'язку під час перебоїв у постачанні електроенергії

Інтернету навіть під час знеструмлення

Цей материал також доступний

Під час перебоїв у постачанні електроенергії мережа 4G зазвичай переходить на режим Е, що призводить до нестабільності зв’язку. Це виникає через те, що більшість веб-трафіку генерується через домашній або офісний інтернет.

Однак під час знеструмлення українці активно користуються мобільним інтернетом, що призводить до майже десятикратного збільшення навантаження на мобільні мережі, та внаслідок цього виникає нестабільність зв’язку та інтернет-підключення. Це пояснюється перевантаженням мобільних мереж відомих операторів.

Цю інформацію оприлюднило Міністерство цифрової трансформації України. Щоб вирішити цю проблему, слід врахувати три прості поради щодо того, як залишатися на зв’язку та мати доступ до Інтернету навіть під час знеструмлення:

  • Завантажте Мапу Пунктів незламності в Дії – так ви завжди знайдете ближче місце, де можна зарядити телефон, підключитися до інтернету або зателефонувати рідним.
  • Приєднайтесь до інтернет – провайдерів, які використовують технології xPON – це допоможе мати інтернет до 72 годин під час блекаутів. Перевірте, чи підключив ваш провайдер  xPON, на інтерактивній мапі від Мінцифри та ЛУН.  Якщо провайдер підключив xPON, купіть повербанк і підключіть його до роутера та абонентського терміналу ONU.
  • Скористайтесь нацроумінгом ( детальна інструкції на зображенні)

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button