ПригодиСуспільство

Ростуть випадки жорстокості по відношенню до дітей на Миколаївщині

Протягом перших трьох місяців поточного року вже зафіксовано 42 випадки

Цей материал також доступний

У програмі ТРК “МАРТ” начальниця служби у справах дітей Юлія Кравченко зазначила, що кількість випадків фізичного насильства над дітьми на Миколаївщині зросла. За її словами, у минулому році служба у справах дітей зареєструвала 76 випадків жорстокого поводження з дітьми у Миколаєві. Проте протягом перших трьох місяців поточного року вже зафіксовано 42 випадки.

“Статистика у нас зростає стрімко. Якщо так піде то на кінець року в нас буде збільшення майже в три рази”, — стверджує  Юлія Кравченко.

Психологічний та психічний стан – це надзвичайно складні аспекти життя, які стурбовують усіх. Часто важко управляти своїми емоціями, проте важливо пам’ятати, що для наших дітей це може бути ще важче. І це не тільки через фізіологічні аспекти їхнього стану, але і через те, що лікарі називають підлітковий вік “кришталевим станом”. У цей період відбуваються значні зміни на рівні гормонів і фізіології, які можуть масивно впливати на їхнє емоційне самопочуття, навіть у звичайні періоди.

“Накладення ще цього стану. Коли наші дітки не ходять в школи вже 4 рік. Це повна асоціалізація відбувається, щез часів ковіду і плюс батьки  знервовані інколи без роботи, і це все накладається і виявляються у нас і насильство з боку батьків саме. Коли вони б’ють дітей, коли вони відбирають телефони і так далі. Ми маємо розуміти коли мені батьки кажуть це “ це мій стиль виховання“, ” мене били  і з мене виросла нормальна людина“. Вибачте не дуже нормально. Наразі є закон який передбачає за домашнє насильство.”, – підкреслює начальниця служби у справах дітей.

Вона також зазначила, що у разі, якщо батьки, що застосовують фізичне насильство до своїх дітей, не проявляють бажання змінити своє підходи до виховання, працівники служби захисту будуть змушені вжити заходів щодо відведення дитини.

— Ми даємо шанс, працюємо з дитиною та родиною, але якщо родина не хоче спілкуватися з психологом або ставить якісь умови, якщо робота проведена, але вона не дала результату — вже буде проводиться кримінальне досудове розслідування. Ми подаємо позов на позбавлення батьківства, — також зауважила Юлія Кравченко.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button