ПригодиСуспільство

Арешт документів ВЛК Полтавщини: наслідок розслідування Національного агентства

Полтавська область відзначається найвищим показником (20%)

Цей материал також доступний

У Суді Октябрського району міста Полтави зазначено, що було винесено рішення про арешт документів, які стосуються діяльності районних військово-лікарських комісій (ВЛК) на території Полтавської області. Ця дія спирається на дослідження, проведене Національним агентством з питань запобігання корупції (НАЗК) та розслідування Служби безпеки України Головного управління Національної поліції у Полтавській області.

Згідно з висновками Національного агентства, Полтавська область відзначається найвищим показником (20%) у тому, що з тих, хто пройшов ВЛК та був визнаний непридатним для служби у Збройних Силах України, саме тут виявлено найбільшу кількість осіб. Вона також увійшла до п’ятірки регіонів з найвищим показником осіб, визнаних обмежено придатними, складаючи 31% від загальної кількості таких осіб у 2022 році та 30% за дев’ять місяців 2023 року.

Згідно з версією слідства, співробітники ВЛК Полтавської області, які визначають придатність осіб до військової служби, можливо, отримували неправомірну винагороду за свої протиправні дії. Досудове розслідування ще триває, але вже встановлено наявність недостовірних відомостей у медичній документації військовозобов’язаних. Також розглядається можливість фальсифікації підстав для застосування статей розкладу хвороб та фізичних вад, що визначають ступінь придатності особи до військової служби та її виключення з військового обліку.

«З метою проведення повного, всебічного та об’єктивного досудового розслідування кримінального провадження зважаючи на те, що вилучене майно може бути доказом вчинення злочину та містить відомості, що можуть бути використані як доказ фактів та обставин, що є предметом досудового розслідування і є необхідними для проведення експертних досліджень, виникла необхідність у накладенні на нього арешту», – у рішенні Октябрського районного суду Полтави зазначено.

У грудні 2023 року Національне агентство оприлюднило аналіз, в якому була узагальнена інформація щодо організації роботи ВЛК для проведення комплексного дослідження корупційних ризиків. Під час підготовки до аналізу було зібрано значний обсяг унікальних даних, які стали об’єктом уваги правоохоронних органів та громадськості взагалі. Інформація, зібрана та узагальнена НАЗК, стала індикатором наявності корупційних ризиків у роботі ВЛК.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

  1. У нас півкраїни больні люди, друга половина знаходится у владі, коли ця швора піде захищати сові статки, а не відправляти других, тоді і буде порядок. Але з нашим полупрезидентом та його шоблою ми ніколи і нічого не змінимо

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button