Пригоди

Україна націоналізувала судно олігарха рф, яке добудовувалося у Миколаєві

Вартість промислового судна становить понад 1 млрд грн

Цей материал також доступний

Завдяки роботі Служби безпеки України, Вищий антикорупційний суд задовольнив позов Мін’юсту про націоналізацію майна російського олігарха Олександра Верховського. А саме мова йде про риболовецький траулер “Бухта Соколовская” – це судно вартість якого перевищує 1 мільярд гривень, стало надбанням української держави.

Про це 28 травня 2024 року повідомила пресслужба СБУ.

Траулер “Бухта Соколовская” був у процесі добудови на заводі в Миколаєві ще до початку повномасштабного вторгнення російської федерації. Судно було частиною торговельного флоту підсанкційного олігарха Олександра Верховського, який тісно пов’язаний з кремлівським режимом. Верховський відомий як один із фінансових донорів війни Росії проти України.

“Риболовецький промисел російського бізнесмена дозволяє йому регулярно перераховувати мільярдні суми до бюджету рф. Звідти ці кошти ідуть на озброєння та матеріально-технічне забезпечення окупаційних угруповань країни-агресора, які воюють проти Сил оборони України.

Для обходу санкцій бенефіціарний власник судна оформив його на одну з підконтрольних компаній у Приморському краї рф”, – йдеться в повідомленні.

Співробітники Служби безпеки викрили оборудку і заблокували російський траулер для подальшого його арешту та націоналізації на користь України.

Комплексні заходи проводили за процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button