Пригоди

"Великі махінатори" в Миколаєві: трійка злочинців виготовляли підробний алкоголь у гаражах, продавали в кафе

За незаконний бізнес підприємцям загрожує до п’яти років ув’язнення

Цей материал також доступний

Слідчі слідчого управління Миколаївського обласного главку поліції за оперативного супроводу співробітників регіонального управління стратегічних розслідувань ДСР НПУ та за процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури викрили та припинили незаконну діяльність виготовлення алкогольних напоїв, вчинене за попередньою змовою групою осіб. Про це повідомляють 20 таравня 2024 року пресслужби прокуратури та поліції.

Під час досудового розслідування правоохоронці встановили, що з осені 2023 року 52-річний миколаївець разом з двома знайомими організував три підпільні цехи з незаконного виготовлення алкогольних напоїв. Під виглядом горілки та коньяку зловмисники змішували етиловий спирт з водою та додавали ароматичні концентрати для подальшого збуту.

Виготовляли фальсифіковану «продукцію» у гаражних приміщеннях та продавали через торгівельні точки – кафе. В результаті проведених слідчих заходів поліцейські загалом вилучили 6227 літрів спиртовмісної речовини та інші докази.

“За результатами проведення 23 санкціонованих обшуків за місцями проживання підозрюваних, у гаражних приміщеннях, 8 транспортних засобах, 4-х торгівельних точках, та на 2 земельних ділянках, на яких розташовані склади зберігання фальсифікованої алкогольної продукції, вилучено 4 755 літрів прозорої рідини та 295 літрів коричневої рідини із запахом спирту, понад 12 тисяч грн та 500 доларів США, 4 транспортні засоби, обладнання та допоміжне приладдя для виготовлення фальсифікованих алкогольних напоїв (2 помпи, шланги, лійку, фарбники, ароматизатори), 8 мобільних телефонів, товарно-супровідні документи, чорнові записи”, – зазначають в повідомленні.

Прокурором до суду скеровано клопотання про накладення арешту на вилучені речі.

Нині за процесуального керівництва прокуратури слідчі поліції повідомили організатору та його двом його спільникам про підозру у скоєні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 204 КК України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до п’яти років з конфіскацією та знищенням незаконно вироблених або придбаних товарів, знарядь виробництва, сировини для їх виготовлення.

Триває досудове розслідування, в рамках якого правоохоронці продовжують збирати докази та встановлювати всі обставини справи.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button