Пригоди

Оголошено підозру військовим рф, які жорстоко вбили патріота України на Миколаївщині

Перебуваючи в окупації загиблий предавав дані окупантів для ЗСУ

Цей материал також доступний

У березні 2022 року на території одного із населених пунктів Снігурівського району Миколаївської області російські загарбники застрелили  53-річного чоловіка. ГУР та Національна поліція ідентифікували ще трьох воєнних злочинців — офіцерів зс рф. Перед убивством громадянин України зазнав жорстоких тортур.

Про це 28 травня 2024 року повідомляють пресслужби ГУР МО та Національної поліції України.

Факт убивства і катувань цивільного виявили слідчі Нацполіції України, які натрапили на відповідний  аудіозапис перехоплення  розмови російських військовослужбовців. Встановивши місце поховання вбитого, поліцейські провели ексгумацію трупа для проведення судмедекспертизи та порівняльної генетичної молекулярної експертизи.

“Вбитий — 53-річний місцевий мешканець, який мав принципову активну українську позицію. Перебуваючи в окупації, він ретельно нотував кількість, напрямок та дати пересування російської техніки і передавав цю інформацію Збройним силам України.

За це окупанти спочатку його били і катували: звʼязали руки пластиковими хомутами і пиляли напильником зуби, а після відрубали пальці рук і застрелили. Цю інформацію у ході оглядів місця події, допитів свідків, проведення слідчих експериментів та сотень інших слідчих дій повідомили очевидці злочину”, – йдеться в повідомленні.

Внаслідок співпраці  ГУР МО та Нацполіції України було встановлено та доведено причетність до катування і вбивства мирного мешканця трьох військовослужбовців рф, а саме — командирів та солдата 108 десантно-штурмового полку з Краснодарьского краю.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button